Nieuws   Energie  
Waarom is Vattenfall zo duur?

Waarom is Vattenfall zo duur?

Gepubliceerd op: 02 november 2023

Vattenfall behoort tot de grootste energieleveranciers van Nederland. Toch blijkt hun aanbod vaak niet het voordeligste te zijn. In dit artikel onderzoeken we de diverse factoren die de prijs van een energiecontract bij Vattenfall duurder maakt.

Meer beschikbaarheid, maar tegen een hogere prijs

Als een van de grotere spelers in de markt heeft Vattenfall meer personeel en meerdere kantoren. Een ander voordeel van Vattenfall is de grotere zekerheid dat de leverancier financieel stabiel blijft.

Hoewel je als klant profiteert van betere bereikbaarheid en service, betaal je hiervoor wel hogere kosten in vergelijking met kleinere leveranciers. Als je dus op zoek bent naar het goedkoopste energiecontract ben je dus bij Vattenfall vaker duurder uit.

Hogere vaste leveringskosten

Vattenfall's energietarieven zijn niet per se de hoogste, maar de vaste kosten liggen vaak aanzienlijk hoger dan bij andere leveranciers, die meestal tussen de €71 en €89 liggen. Hierdoor kan Vattenfall vaak duurder uitvallen dan zijn concurrenten.


Leverancier

Vaste kosten Energie

Vaste kosten Gas

Budget Energie

€ 83.88

€ 83.88

Energiedirect

€ 83.88

€ 83.88

Vattenfall

€ 107.88

€ 95.83

Essent

€ 89.88

€ 89.88

Eneco

€ 71.88

€ 71.88

Gebaseerd op vaste kosten van 2-11-2023

Momenteel geen cashbacks of energiecadeaus

Vattenfall staat doorgaans bekend om hun aantrekkelijke energieaanbiedingen met cadeaus. Echter, deze aanbiedingen zijn momenteel niet beschikbaar, waardoor hun aanbod nu iets hoger ligt dan die van de concurrentie.

Op dit moment biedt Vattenfall geen cashbacks aan, terwijl andere leveranciers zoals Essent nu cashbacks tussen de €100 en €380 per jaar bieden voor vaste energiecontracten. Vattenfall biedt momenteel ook geen energiecontracten met cadeaus aan, iets wat slechts bij enkele leveranciers, zoals Coolblue Energie, beschikbaar is.

Er wordt echter verwacht dat Vattenfall later dit jaar opnieuw met energie aanbiedingen zal komen. Net zoals vorige jaren verwachten wij dat Vattenfall de beste energie cadeaus zal gaan hebben. Dus als je op zoek bent naar een energiecontract met cadeau, kan het lonen om te wachten op de aanbiedingen van Vattenfall.

Vattenfall met zonnepanelen vaak duurder

Zelfs met zonnepanelen kan Vattenfall duurder zijn. Grote leveranciers zoals Eneco en Essent bieden momenteel hogere teruglevertarieven. Daarnaast geven leveranciers als United Consumers een cashback van € 100 als je een energiecontract met zonnepanelen afsluit. Hiermee kan je tientallen euro's per besparen op je energierekening in vergelijking met Vattenfall.

Wat kun je het beste doen als Vattenfall klant?

Het is aan te raden om energieprijzen te vergelijken. Door de reden die we eerder in het artikel hebben genoemd is Vattenfall meestal één van de duurdere opties.

Als je momenteel op zoek bent naar het goedkoopste energiecontract dan kun je het beste de huidige kortingen die andere leveranciers zoals Budget Energie, Energiedirect en Engie vergelijken. Die hebben momenteel hogere kortingen en tarieven die nog steeds onder het prijsplafond zitten.

Direct energie vergelijken

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team