Nieuws   Keuze.nl geeft getroffen huishoudens inzicht in variabele contracten energieleveranciers
Keuze.nl geeft getroffen huishoudens inzicht in variabele contracten energieleveranciers

Keuze.nl geeft getroffen huishoudens inzicht in variabele contracten energieleveranciers

Gepubliceerd op: 12 januari 2022

Keuze.nl wil huishoudens helpen die getroffen worden door de hoge gasprijzen. Daarom zijn we een tijdelijk initiatief gestart voor consumenten: je kunt nu óók variabele contracten vergelijken in onze speciale energievergelijker. Zo kun jij een betere keuze maken voor je energiecontract.

Energievergelijkers zijn praktisch leeg

Door de energiecrisis en de hoge gasprijzen zijn de energievergelijkers op vergelijkingssites praktisch leeg. Je kunt bijna geen enkel vast contract meer afsluiten.

Normaal vinden consumenten op vergelijkingssites ongeveer 90 energiedeals van een groot aantal leveranciers. De afgelopen dagen zijn prijsvergelijkers leeg of staat er af en toe één aanbieding in. Dit is te zien bij Keuze.nl en bij de andere grote energieprijsvergelijkers van Nederland.

Als consumenten kun je hierdoor geen goede keuze maken voor een nieuw energiecontract.

Er valt wel wat te vergelijken: variabele contracten!

Toch valt er nog wat te vergelijken. Want energieleveranciers bieden allemaal variabele contracten aan. Alleen via hun eigen website, niet via vergelijkingswebsites.

💡 Energie Expert Geert:
"Nauwelijks is bekend dat alle energieleveranciers verplicht zijn om een variabel contract aan te bieden. Zowel bij de leveranciers op de website als in prijsvergelijkers, zijn deze contracten vrijwel niet te vinden. Bij sommige leveranciers (zoals Greenchoice) kun je als consument alleen telefonisch een variabel contract afsluiten. Veel consumenten hebben dus geen idee van het bestaan van deze contracten."

Waarom staan variabele contracten niet in vergelijkers?

Prijsvergelijkers krijgen normaal gesproken een vergoeding van leveranciers voor het aanleveren van nieuwe klanten met een vast contract.

Maar voor deze variabele contracten geven energieleveranciers geen vergoeding. Daarom zijn variabele contracten tot nu toe ook niet vindbaar in prijsvergelijkers.

Op Keuze.nl vind je tijdelijk wél variabele contracten

Op Keuze.nl vinden we het vervelend dat zoveel huishoudens getroffen worden door de energiecrisis. Daarom kiezen wij ervoor om tijdelijk wél variabele contracten te tonen. Zo willen we iedereen die geraakt wordt door de hoge energieprijzen de winter door helpen.

Het overzicht met contracten in de energie vergelijker op Keuze.nl, bestaat uit variabele contracten van de grootste energieleveranciers in Nederland.

Vergelijk direct variabele contracten

Ben je benieuwd of jouw energiecontract goedkoper kan? Of ga je voor het eerst een energiecontract afsluiten? Vergelijk dan zeker variabele contracten op onze speciale pagina: Keuze.nl vrienden vergelijker.

Bron: Keuze.nl
energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team