Nieuws   Internet  
Odido internet klant? Gebruik deze truc om 15% minder te betalen

Odido internet klant? Gebruik deze truc om 15% minder te betalen

Odido heeft de afgelopen jaren zijn prijzen voor bestaande klanten flink verhoogd. Terwijl nieuwe klanten dezelfde, veel lagere, maandprijzen voorgeschoteld krijgen. Er is nu een truc om als bestaande klant deze zelfde lage prijzen te krijgen. Dit scheelt voor klanten minimaal € 6 per maand, en vaak zelfs meer.

'Inflatieverhoging' alleen voor vaste klanten

Elk jaar verhoogd Odido, ook voor mensen met een lopend vast contract, zijn prijzen. Afgelopen 1 januari 2024 was dat bijvoorbeeld 5,7% van de kosten. Dit mag Odido dankzij een speciale clausule die bij iedereen in zijn internetcontract staat.

Vorig jaar was de inflatieverhoging maar liefst 8,6%. Zo betalen Odido internet klanten dus in een korte periode fors meer voor hun internetabonnement. Maar nu komt het: nieuwe klanten krijgen nog steeds de 'oude' goedkoper prijzen. De prijzen op de website voor nieuwe klanten zijn sinds 2022 niet omhoog gegaan!

De truc: zo betaal je de lage prijzen voor nieuwe klanten (als vaste klant)

Er is alleen een truc om lagere prijzen te krijgen als Odido vaste klant. Hiervoor hoef je niet over te stappen en geen nieuw contract te tekenen! Je blijft dezelfde internetsnelheid houden en behoud je originele contract. Het enige dat veranderd: je betaalt minder.

Hieronder zie je mijn eigen verschil. Ik ben sinds september 2022 klant bij Odido. Voor mijn internet abonnement van 400mbit betaal ik (met combi-korting mobiel) € 40,91. Nieuwe klanten betalen (na hun 8 maanden actieperiode) € 35,00 per maand. Dat is dus € 5,91 minder dan ik betaal.

Odido internet: vaste klanten betalen meer

Voorbeeld: links wat ik nu betaal: € 40,91. Rechts wat nieuwe klanten betalen: € 35,00 (zelfs na de kortingsperiode)

Maar er is dus een truc om minder te betalen: door je snelheid te veranderen. Dit kan elke dag gratis, zonder dat er iets gebeurt met je contractduur. Vervolgens kun je de snelheid na een dag weer terug te veranderen. Dan heb je de originele snelheid, maar: tegen de kosten van nieuwe klanten!


Zo ga je minder betalen voor Odido internet

  1. Log in op Mijn Odido
  2. Onder het kopje 'Internet' zie je de huidige internet snelheid. Rechts onderin staat een linkje met 'Snelheid wijzigen'
  3. Kies daar voor een andere snelheid. Dit kan zowel een hogere als lagere snelheid (ik koos 1 lagere). Je zult deze snelheid maar 1 dag hebben.
  4. 'Je Odidio abonnement is aangepast' krijg je te zien. Je krijgt ook een e-mail van Odido. Soms staat erin dat er een nieuw modem nodig is. Dit kun je negeren.
  5. Wacht 1 nacht. Je kunt op dezelfde dag niet 2 keer je snelheid veranderen. De volgende dag echter wel. Dan verander je de snelheid terug naar je originele snelheid
  6. Je betaal minder!

Hieronder zie je de screenshots van de stappen die ik heb genomen om minder te betalen.

Ik had 400Mbit/s. Na het kiezen van 'wijzig snelheid' heb ik gekozen om (1 dag dus) naar 100Mbit/s te gaan.

Snelheid kiezen odido

Zoals je kunt zien staat er 'Ik kan de snelheid van internet op elk moment aanpassen' Je moet natuurlijk akkoord gaan met het nieuwe (lagere) bedrag.

Vervolgens krijg je op het volgende scherm te zien dat je aanvraag binnen is:

Aanvraag odido snelheid

De melding die je krijgt na het aanpassen van de snelheid.

Je krijgt vrij snel daarna een mailtje. Ik kreeg deze na ongeveer 10 minuten.

Daarin staat ook dat ze het 'kastje gaan vervangen'. Dit kun je negeren. Zowel bij mij als meerdere collega's is dit niet het geval. Omdat de wijziging terug al binnen 1 dag is hoef je hier geen zorgen over te maken. Je krijgt ook geen SMS of e-mail van Guidion zoals hier staat.

Mail Odido snelheid verandering

De mail die ik heb gekregen na het terugzetten van mijn internetsnelheid.

De volgende dag verander ik mijn snelheid terug. Dezelfde snelheid, maar nu voor € 35,00 per maand!

Alternatief voor goedkoper internet?

Vind je sowieso dat je teveel betaald voor je internet bij Odido? Dan is er nog een alternatief: overstappen naar een andere provider. De extra 8 maanden korting die Odido geeft aan nieuwe klanten krijg je namelijk niet als bestaande klant.

Maar je kunt wel korting krijgen bij andere providers. Overstappen is altijd goedkoper dan blijven zitten. Zo geven KPN en Ziggo aan overstappers 6 maanden 50% korting.

Ook providers als Youfone en Budget zijn mogelijk goedkoper dan Odido. Alle aanbiedingen van internet providers kun je bij ons vergelijken in de internetvergelijker.

Bron: Keuze.nl
Internet

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team