Nieuws   Energie  
Gasprijs in 2024: een compleet overzicht

Gasprijs in 2024: een compleet overzicht

In dit artikel kijken we naar de trends op de gasmarkt en de voorspellingen voor de rest van 2024.

Gasprijs begin 2024: Laagste tarieven in 2 jaar

A januari zien we de gasprijzen op de markt zakken van €34,25 per MWh, naar onder de €29 per MWh. In deze periode liggen de kosten voor consumenten tussen €1,25 en €1,45 per m³. In tegenstelling tot eerdere voorspellingen, blijven de gasprijzen in januari onder het prijsplafond van 2023

In februari zien we de gasprijzen nog meer dalen met de laagste gasprijzen in twee jaar: slechts €23,- per MWh. Hierbij betaalde consumenten gemiddeld € 1,21 per m³ voor een nieuw vast energiecontract.

Een lichte stijging op de gasmarkt volgt in maart, maar de gasprijs voor consumenten zien we dalen naar €1,17 per m³.

 

Gemiddelde gasprijs afgelopen jaar

  Er is een fout opgetreden bij het laden van de grafiek. Druk op de knop om het nog eens te proberen.

Gasprijs zomer 2024: Blijft gelijk

Als we naar de voorspelling op de gasmarkt van juni tot september kijken zien we dat de gasprijs gelijkt blijft. De verwachting is dat de gasprijs op gasmarkt op ongeveer €28,- per MWh blijft. Hierbij verwachten we voor de consument dat de tarieven ook net zoals nu rond de € 1,17 zullen blijven.

Toch bestaat er nog steeds de mogelijkheid dat externe factoren, zoals geopolitieke spanningen of stakingen die ervoor zouden kunnen zorgen dat de gasprijs toch weer omhoog gaat.

Lees hier meer over de verwachting energieprijzen in 2024

Gasprijs winter 2024: hogere gasprijs verwacht

Voor de wintermaanden in 2024 verwachten we net zoals de vorige jaren een stijging in de gasprijs. In 2023 zagen we, dankzij een combinatie van goed gevulde gasvoorraden en één van de zachtste winters in jaren een lagere gasprijs dan veel experts hadden verwacht.

De situatie voor de komende winter blijft echter onzeker. Volgens de cijfers van het Dutch TTF Natural Gas Futures zal de gasprijs in december stijgen naar €32,- per MWh. Daarbij verwachten we dat de prijs voor consumenten tussen €1,40 en €1,20 per m³ komt te liggen.

Energie advies: tijd om vast te zetten

Met de huidige lage gasprijzen en de verwachte prijsstijgingen later in het jaar, is dit het ideale moment om een energiecontract voor een jaar vast te zetten. Door nu over te stappen, kun je profiteren van de lage prijzen voordat de prijzen zullen stijgen.

Overweeg daarom om nu de gasprijs vast te zetten en bekijk alle mogelijke energiecontracten om de beste deal te vinden

Bekijk alle energie contracten

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team