Nieuws   Energie aanbieding belangrijker dan ooit
Energie aanbieding belangrijker dan ooit

Energie aanbieding belangrijker dan ooit

Update: We sturen je in dit artikel door naar onze partnerwebsite energie-aanbiedingen.com. Inmiddels kun je op Keuze.nl zelf ook energie aanbiedingen vergelijken.

Energie aanbiedingen waren een hele tijd slechts leuke extra’s, maar inmiddels zijn ze inherent onderdeel van de basisprijs geworden.

Elke 1 januari en 1 juli van het jaar staat hetvolgende zinnetje in de krantenkoppen ‘Energie is weer duurder geworden’. Vaak gaat het dan om de modelcontracten van de energieleveranciers waar de prijs weer een paar cent van omhoog is gegaan. Ook afgelopen 1 juli waren er weer veel vermeldingen van hogere energietarieven.

Maar als we de energie aanbiedingen erbij pakken, dan valt op dat de kortingen hoger dan ooit zijn. Neem de energie aanbieding van Essent bijvoorbeeld. Nog nooit gaf Essent 500 euro korting op een energiecontract.

Maar ook Oxxio met een 1 jarig contract en 275 euro korting is een record. Budget energie geeft 330 euro korting op een 3-jarig contract en Qurrent 175 euro op een éénjarig contract. Elke energie aanbieding is hoger dan die van afgelopen jaar.

Hogere energie aanbiedingen, lagere tarieven

De energiemaanden: oktober, november en december moeten nog beginnen, maar nu al zien we hogere kortingen dan ooit tevoren. Hiermee is de jaarprijs van een energiecontract lager dan die van vorig jaar.

Dus ja, de energietarieven gaan elk jaar iets omhoog. Maar dan wel alleen voor consumenten die blijven zitten bij de huidige leverancier. Degene die overstapt naar een nieuwe energie aanbieding is deze maanden echter goedkoper ooit dan afgelopen jaren.

Energiemaanden 2017

Hoewel nu al overstappen naar een andere energieleverancier al een stuk voordeliger is dan afgelopen jaren is het nog gunstiger om even te wachten. In de energiemaanden oktober, november en december verwachten we nog grotere aanbiedingen van de energieleveranciers.

Elk jaar proberen de energieleveranciers de vele overstappers het in deze maanden zo goedkoop mogelijk te maken. Zo zagen we afgelopen jaar zelfs kortingen tot 300 euro op een 1-jarig abonnement. Ook dit jaar is de verwachting dat er weer gestunt gaat worden.

Bron: Keuze.nl
energie aanbieding

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team