Nieuws   Internet  
Man en vrouw kijken televisie

Dit zijn de kosten voor een internet en televisie pakket

Gepubliceerd op: 31 maart 2021

Sta je op het punt internet en televisie te vergelijken? Dan is het handig om te weten hoe de kosten voor internet en tv zijn opgebouwd. Zo heb je een goed idee van wat een internet abonnement met televisie gemiddeld per maand kost en hoe de prijs bepaald wordt.

Internet en televisie kosten

De kosten van een internet en tv pakket liggen zonder korting gemiddeld tussen de € 60,- en € 80,- per maand. Een behoorlijk verschil dus.

Je internet en televisie kosten zijn sterk afhankelijk van zowel de provider waar je voor kiest, het type internetverbinding, de internetsnelheid en of je gebruik kunt maken van een kortingsactie.

Vergelijk internet abonnementen

Internet en tv pakket kosten per maand bij alle providers

Hieronder geven we je een idee van de internet en tv kosten per maand, per provider met gemiddelde internetsnelheid van 100 Mbit/s.


ProviderVanaf (per maand)
Ziggo€ 56,- (100 Mbit/s)
KPN€ 55,- (100 Mbit/s)
Odido€ 60,- (100 Mbit/s)
Budget Alles in 1€ 60,- (100 Mbit/s)
Youfone€ 56,50 (100 Mbit/s)
Online.nl€ 54,-

Providerkeuze en pakketkosten

Bij premium providers zoals Ziggo of KPN betaal je over het algemeen meer voor een internet en tv pakket. Dit komt omdat premium providers extra kwaliteit en service leveren in de vorm van uitgebreide televisie mogelijkheden, internet beveiliging en klantenservice.

Kun je prima uit de voeten met basis internet en tv zonder allerlei extra’s bij je pakket? Dan ben je bij een prijsvechter als Online.nl of Youfone goedkoper uit.


De kosten per internet type en snelheid

Naast je keuze voor een provider, maakt het ook uit wat voor internettype- en snelheid je kiest. Welke internetsnelheid je kunt kiezen hangt af van jouw postcode.

Vul daarom met internet vergelijken de postcodecheck in om te zien wat voor type internet er op jouw adres beschikbaar is.

(A)DSL

De goedkoopste verbinding is (A)DSL. Dit is vrijwel op iedere postcode in Nederland beschikbaar. Al gaat dit over een paar jaar verdwijnen, omdat een heel Nederland in rap tempo het snellere glasvezel internet wordt aangelegd.

Met (A)DSL kun je snelheden halen van 50 Mb/s tot 200 Mb/s. De basisprijzen voor internet en tv met (A)DSL variëren gemiddeld van € 48,- tot € 63,- per maand.

  • Snelheid: 50 Mb/s tot 200 Mb/s
  • Prijs: € 48,- tot € 63,- per maand

Kabel

Kabel internet is naast DSL, vrijwel overal in Nederland beschikbaar. Het is een zeer stabiele internetverbinding, met een snelheid voor internet en tv van 100 Mb/s tot 1000 Mb/s. De maandprijs voor kabel internet en tv start gemiddeld vanaf € 56,- en loopt op tot € 72,50,- voor het allersnelste Giga internet.

  • Snelheid: 100 Mb/s tot 1000 Mb/s
  • Prijs: € 56,- tot € 72,50 per maand

Glasvezel

Steeds meer huishoudens kunnen al gebruik maken van hun glasvezel netwerk aansluiting. Glasvezel internet is het meest stabiel en snelste internet van dit moment. Bovendien kun je bij alle providers, behalve Ziggo, een internet en tv pakket met glasvezel afsluiten.

Daarnaast ben je met een glasvezel verbinding in de meeste gevallen goedkoper uit dan met internet en tv via de kabel. De maandprijs voor glasvezel internet en tv ligt gemiddeld tussen de € 44,50 en € 67,50 per maand.

  • Snelheid: 100 Mb/s tot 1000 Mb/s
  • Prijs: € 44,50 en € 67,50 per maand

Korting op je internet en tv kosten

Het is goed om te weten dat vrijwel alle providers regelmatig korting geven op hun internet en tv pakketten. Deze internet en tv aanbiedingen zie je in onze vergelijker bij de abonnementen zelf staan.

Internet en tv kortingsacties

Aan wat voor (kortings)acties moet je denken? Je kunt bijvoorbeeld een korting krijgen van 6 tot wel 12 maanden met sommige acties. Gemiddeld liggen die kortingen tussen de € 20,- tot € 25,- per maand.

Daarnaast geven enkele providers bij een internet en tv pakket wel eens cadeau's, zoals een Wifi-hotspots, een gratis installatiemonteur of bijvoorbeeld een gratis zenderpakket naar keuze.


Kosten voor internet en televisie pakket uitbreiden

Tot slot zijn de kosten voor internet en tv ook afhankelijk van of je je internet en tv pakket wil uitbreiden met extra opties.

Standaard kun je met internet en tv vergelijken kiezen voor een basispakket. Wil je een internet en tv pakket dat compleet aan je wensen voldoet? Dan kun je bij vrijwel alle providers het basis internet en tv pakket helemaal ‘eigen’ maken en uitbreiden in het bestelproces.

Extra diensten toevoegen

Zo voeg je bijvoorbeeld muziekdienst Spotify toe tegen een lager tarief. Maar denk ook aan extra zenderpakketten of streamingdiensten zoals Viaplay, ESPN Compleet of Videoland voor de échte sport- en filmliefhebbers. Voor een uitgebreider pakket betaal je gemiddeld ongeveer € 8,- tot € 18,- meer per maand.

Extra tv kastje

Tot slot kun je je internet en tv pakket uitbreiden met bijvoorbeeld een extra tv-ontvanger. Deze kosten hiervoor verschillen per provider en variëren tussen de € 2,- en € 5,- per maand.

Bron: Keuze.nl
Internet

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team