Nieuws   Energie  
Gasprijzen in januari ervaren ongekende daling

Gasprijzen in januari ervaren ongekende daling

In januari was er een ongekende daling van de gasprijzen. Dit maakt het een ideaal moment voor consumenten om van deze lage prijzen te profiteren.

Wat gebeurde er met de gasprijzen in januari?

De gasprijs vertoonde in januari een dalende trend. Aan het begin van de maand lag de gemiddelde gasprijs voor consumenten rond de € 1,28 per m³. Aan het einde van januari is de gemiddelde gasprijs gedaald naar € 1,23 per m³.

Voor een gemiddeld tweepersoonshuishouden met een jaarverbruik van 1000 m³ betekent dit dat je eind januari ongeveer € 50,- per jaar minder zou betalen voor een 1 jaar vast contract.

 

Actuele gasprijs

  Er is een fout opgetreden bij het laden van de grafiek. Druk op de knop om het nog eens te proberen.
prijs per per kWh
op 26 november 2023
Gemiddelde gasprijs per dag van de top 10 leveranciers inclusief btw en belasting.
 

Gasprijzen binnen een jaar meer dan 50% gedaald

Als we de gasprijzen op de markt van januari 2023 vergelijken met die van 2024, zien we dat ze vorig jaar meer dan de helft hoger waren. Waar de gasprijs op de gasmarkt vorig jaar nog € 66,99 was, staat deze een jaar later op € 27,78.

Sinds november 2023 is er een dalende trend in de gasprijzen waarneembaar. In de laatste 2 jaar zijn de gasprijzen op de markt nog niet zo laag geweest als ze nu zijn.

Bron: Dutch TTF Gas Futures (ICE Endex)

Energie advies: Zet de gasprijzen nu nog vast!

De gasprijs staat momenteel op zijn laagste punt in twee jaar tijd. Voor degene die nog een variabel contract hebben is dit het ideale moment om nu over te stappen naar een goedkoper energiecontract.

Met een 1 jaar vast contract kun je een heel jaar genieten van deze lage gasprijzen en hoef je je niet langer zorgen te maken over prijsverhogingen.

Bekijk alle energie contracten

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team