Nieuws   Mobiel  
Alles over de contractduur van je telefoon abonnement

Alles over de contractduur van je telefoon abonnement

Wanneer je een telefoon abonnement wil afsluiten moet je een keuze maken voor een contractduur: kies je voor 12 maanden of 24 maanden? Welke looptijd je kiest heeft gevolgen voor je maandelijkse kosten en je keuzevrijheid.


Kiezen voor 12 maanden of 24 maanden contractduur?

In het algemeen zijn telefoon abonnementen met een looptijd van 24 maanden iets voordeliger dan 12 maanden. Dat komt omdat je de afbetaling van je toestel uitsmeert over een langere periode. Je totale maandelijkse kosten gaan daardoor iets omlaag. Ook ontvang je vaak korting voor contracten met een langere looptijd.

Maar een telefoon abonnement met een looptijd van 12 maanden geeft je aan de andere kant weer de mogelijkheid om eerder over te stappen op een nieuw abonnement of je huidige abonnement te verlengen.

Handig wanneer je verbruik verandert en je op zoek bent naar een beter passende bundel, of wanneer je zo snel mogelijk een nieuw toestel wil uitkiezen.

Wat je uiteindelijk het beste kunt kiezen hangt er dus helemaal vanaf wat jij belangrijk vindt. Richt je je méér op de kosten, of vind je flexibiliteit belangrijker?

Telefoon abonnementen vergelijken

Kies een contractduur op basis van jouw situatie

Om voor jezelf te bepalen welke looptijd je het beste kunt kiezen, is het verstandig te kijken naar wat voor een telefoon abonnement je zou willen. Is dit bijvoorbeeld een telefoon abonnement met een ‘onbeperkt data’ bundel, of een telefoon abonnement met een duur toestel? Dan zou je keuze per situatie anders kunnen zijn.

Twijfel je welke contractduur nou de slimste keuze is in jouw geval? Dan kunnen de volgende situaties met onze advies contractduur je helpen een keuze te maken tussen een looptijd van 12 maanden of 24 maanden.

Situatie12 maanden contract24 maanden contract

Ik wil het meest voordelige telefoon abonnement

Ik ben onbekend met m'n nieuwe provider
Ik wil een grote (onbeperkt data) bundel afsluiten

Ik weet precies wat ik verbruik

Ik weet niet zeker wat ik verbruik

Ik kies een dure smartphone

Ik wil het meest flexibel blijven

Vergelijk telefoon abonnementen

Bron: Keuze.nl
Mobiel

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team