Wat te doen met internet als ik ga verhuizen?

Ga je binnenkort verhuizen? Dan is het belangrijk om op tijd je internet te regelen. Het kan namelijk even duren voordat je provider internet op je nieuwe adres heeft aangesloten. Ook kan het zijn dat je huidige provider geen internet kan leveren op je nieuwe adres. Allemaal redenen om er op tijd bij te zijn. In onderstaand stappenplan helpen we je op weg.

Stappenplan internet bij verhuizing

Stappenplan internet verhuizen:

1. Controleer je huidige contract

Ben je van plan over te stappen naar een andere provider of blijf je bij dezelfde? Als je wilt overstappen, is het handig om de einddatum van je huidige contract te controleren; ben je contractvrij of niet?

Wanneer je contractvrij bent:

Zit je al langer bij dezelfde provider? Dan ben je contractvrij en kan je kosteloos overstappen van internet provider. Houd met overstappen altijd rekening met een maand opzegtermijn.

Wanneer je niet contractvrij bent:

Heb je een 1-jarig of 2-jarig contract? Dan kan je na die periode opzeggen. Houd ook daarbij rekening met een maand opzegtermijn.

Als je niet kan overstappen of gewoon bij dezelfde provider blijft, neem je meestal je huidige contract mee naar je nieuwe adres.

Wanneer je huidige abonnement niet op je nieuwe adres wordt geleverd, ontvang je een nieuw contract van je provider. Bij provider T-Mobile ga je standaard een nieuw jaarcontract aan als je verhuist.

2. Doe de internet postcodecheck

De beschikbaarheid van type internetverbinding en providers kan verschillen met je huidige adres. Zo is de internetsnelheid bij DSL afhankelijk van hoe ver jij woont van de wijkcentrale. Hoe dichterbij, hoe sneller doorgaans je internet. En misschien heb je op dit moment geen glasvezel verbinding, maar kan dit op je nieuwe adres wel.

Gebruik daarom de internet postcodecheck voor snel inzicht in het beschikbare internet op je nieuwe adres.

Wij raden aan om altijd jouw internet abonnement te vergelijken met de beschikbare abonnementen op je nieuwe adres. Mogelijk kan je betere internet abonnementen afsluiten voor een mooiere deal. Dit kan bij je huidige provider zijn of bij een andere provider. In het laatste geval, heb je in stap 1 als het goed is al kunnen achterhalen of je kan overstappen.

Provider niet beschikbaar?

Blijkt jouw huidige internet provider niet beschikbaar op je nieuwe adres? Neem dan zo snel mogelijk contact op met je provider. Bij sommige providers kan je in dat geval je contract kosteloos opzeggen. Vaak vragen ze dan wel een geldig verhuisbewijs en één maand opzegtermijn.

3. Neem contact op met je internet provider

Of je nu overstapt van provider, of je provider meeverhuist, neem altijd op tijd contact op met je huidige internet provider.

Wanneer je overstapt van provider:

Als je overstapt van provider met een verhuizing, geldt de standaard Overstapservice niet. Je zal dus zelf je contract op tijd moeten opzeggen. Houd hierbij rekening met de wettelijke opzegtermijn van 1 maand en geef dit ruim 1 maand voor de verhuisdatum door.

Wanneer je niet overstapt van provider:

Neem je je huidige provider mee naar je nieuwe adres? Als je gaat verhuizen regelt je provider de aansluiting op je nieuwe adres. Je wilt natuurlijk vanaf dag één internet op je nieuwe adres. Geef daarom zo snel mogelijk de verhuisdatum door aan je provider. Dit kan in de meeste gevallen twee weken voor de verhuisdatum. Maar om met zekerheid internet te hebben op de verhuisdatum, raden we aan dit ruim 1 maand van te voren door te geven.

Check onderstaand de regels per internet provider:

ProviderUiterlijke termijn doorgeven van verhuizing:Kosten verhuisserviceContract
Budget Alles in 1 logo
Tot 2 weken van tevorenGratisLoopt door
Caiway logo
Tot 2 weken van tevorenGratisLoopt door
KPN logo
Tot 2 weken van tevorenGratisLoopt door
Online.nl logo
Tot 2 weken van tevorenGratisLoopt door
T-Moible logo
Tot 4 weken bij glasvezelNiet gratis bij glasvezel internetNieuw jaarcontract
Tot 30 dagen van tevorenGratisLoopt door
Tot 3 dagen van tevorenGratisLoopt door
Wat te doen met internet als ik ga verhuizen?