Internetsnelheid en type internetverbinding

Met alle type internetverbindingen kun je snel internet krijgen. Ze zijn tegenwoordig allemaal sneller, en sterk verbeterd ten opzichte van een aantal jaren geleden. Maar natuurlijk zitten er onderlinge verschillen tussen de verbindingstypen, die de betrouwbaarheid van een snelle verbinding garanderen.

Glasvezel snelheid

Zo haal je met glasvezel internet het snelste en meest stabiele internet in huis, omdat dit het enige type verbinding is waarbij je een even hoge downloadsnelheid als uploadsnelheid geleverd krijgt en ook de daadwerkelijke snelheid die je beloofd is bij je abonnement.

Kabel snelheid

Kabel internet is daarnaast ook ontzettend snel, omdat het grootste deel van de verbinding ook uit glasvezel bestaat. Ook met kabel internet krijg je beloofde snelheid geleverd die bij je abonnement hoort.

DSL snelheid

Dan zijn er nog de (A)DSL verbindingen via de telefoonlijn. DSL internet is doorgaans ook prima, qua snelheid, maar met DSL kun je nog wel enige vertraging ervaren. Dit is de enige verbinding waarbij de internetsnelheid die je daadwerkelijk ontvangt kan afwijken van de beloofde snelheid bij je abonnement.

Dit heeft te maken met de afstand van je woning tot aan de wijkcentrale. Deze afstand moet niet te groot zijn, anders treed er snelheidsverlies op.

Maximaal haalbare internetsnelheid op jouw adres

Maximale internetsnelheid

Let er op dat de internetsnelheid die je kiest bij je abonnement nooit hoger is dan de maximale snelheid die jij op je adres kan ontvangen. Van die extra snelheid kun je geen gebruik maken, zonde dus als je daar wel voor betaalt.

Daarom is het belangrijk om even de postcodecheck in te vullen wanneer je gaat internet vergelijken. We laten je dan meteen zien per type internetverbinding wat de maximale internetsnelheid is die je op jouw adres kunt ontvangen. Zo kies je altijd de juiste internetsnelheid en betaal je niet voor onnodig meer snelheid.

Maximale internetsnelheid op jouw adres
Internetsnelheid en type internetverbinding