Geld lenen vergelijken

Op een verantwoorde manier geld lenen begint met geld lenen vergelijken. Zo weet je welke krediet mogelijkheden je hebt, en wat bij je past.

Geld lenen doe je niet zomaar. Een lening aangaan betekent dat je rente gaat betalen, en deze rente kan fors oplopen. Bedenk daarom van tevoren altijd wat je doel van de lening is. Neem daarnaast de tijd om verschillende aanbieders te vergelijken om de best passende lening voor jouw situatie te vinden.

Overweeg je een geld lening aan te gaan? Dan heb je de keuze uit een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Met een persoonlijke lening krijg je eenmalig een bedrag uitgekeerd tegen een vast rentepercentage op jaarbasis. Je geeft van tevoren aan welk bedrag je wilt lenen en wanneer je het afgelost wil hebben. De bijbehorende rente staat meteen vast. Zo weet je precies waar je aan toe bent en hoeveel je moet aflossen. Aflossen gebeurt maandelijks en wordt automatisch afgeschreven, inclusief de rente.

Kies je voor een doorlopend krediet, dan ga je een lening aan zonder vaste einddatum en met een variabel rentepercentage. Deze kan dus stijgen en dalen. Je sluit een maximum toegestaan leenbedrag af, waarbij je tussentijds geld kunt opnemen wanneer jij dat wilt. Het opgenomen bedrag los je ook weer in maandelijkse termijnen af. Met een doorlopend krediet betaal alleen rente over het opgenomen bedrag van je toegestane maximum.

Over geld lenen:
  • Keuze voor één keer een geldbedrag ontvangen óf geld opnemen wanneer nodig
  • Doorlopend krediet flexibeler dan persoonlijke lening
  • Bestaande lening oversluiten tegen lagere lasten ook mogelijk
Geld lenen vergelijken

Goedkoop geld lenen

Goedkoop geld lenen doe je tegen de laagste maandlasten. Waar moet je rekening mee houden als je goedkoop wil lenen? We geven je een aantal tips.

Geld lenen kost je natuurlijk geld. Daarom wil je met een geldlening je maandlasten zo laag mogelijk houden. In het algemeen is het laagste vaste rentepercentage waartegen je een lening kunt afsluiten ongeveer 4% op jaarbasis. Maar dit loopt al snel op naar 5% tot 6%, afhankelijk van je persoonlijke situatie. Voor goedkoop geld lenen is het slim niet alleen te kijken naar de hoogte van het rentepercentage, maar vooral óók naar de looptijd van de lening. Een iets hoger rentepercentage bij een geldlening met kortere looptijd kan in sommige gevallen juist voordeliger zijn dan een laag rentepercentage met een langere looptijd.

Wat uiteindelijk voor jou de laagste maandlasten oplevert, ligt helemaal aan jouw persoonlijke situatie: je leeftijd, je werksituatie en de hoogte van je inkomen. Daarom zullen kredietverstrekkers een persoonlijk risicoprofiel van je maken voor het best passende aanbod. Daarnaast spelen marktfactoren ook mee en het totaalbedrag dat je wil lenen. Vergelijk daarom altijd meerdere aanbieders en hun voorwaarden om de goedkoopste lening voor jouw situatie te vinden.

Over goedkoop geld lenen:
  • Geldlening met de laagste maandlasten
  • De goedkoopste lening hangt van jouw situatie af
  • Kijk ook naar de looptijd van een geldlening
Vind de goedkoopste lening
Geld-lenen

Snel geld lenen

Heb je direct een geldlening nodig? Ook dat kan. Wel betaal je hogere maandlasten voor een snelle geldlening. Bekijk daarom of dit is wat je wil.

Snel geld lenen klinkt aantrekkelijk. Des te eerder kun je geld aanbreken voor je doel, een doel dat misschien niet altijd gepland is, zoals een kapotte koelkast of vaatwasser. Snel geld lenen kan dan uitkomst bieden. Maar bedenk je goed dat naast het gemak ervan, aan snel geld lonen doorgaans hogere kosten verbonden zijn. Met andere woorden: snel geld is relatief duur. Zo betaal je voor snel geld lenen al gauw een rentepercentage van rond de 12,5% op jaarbasis. Hoe ziet dat er uit?

Stel: Je leent met een snelle geldlening een geldbedrag van €950,- tegen een rentepercentage van 11% op basis van 12 maanden. Dit betekent dat je €104,50 aan rentekosten gaat betalen. Je totale lening incl. rente wordt dan €1054,50. Per maand wordt €87,77 afgeschreven.

Over snel geld lenen:
  • Binnen een aantal uren tot dagen het volledige bedrag op je bankrekening
  • Uitkomst als je snel geld nodig hebt
  • Hoge maandelijkse aflossingskosten
Geld lenen vergelijken
snel-geld-lenen

Geld lenen vergelijker

Dit zijn de rente's vergeleken op rentepercentage per 2020

Aanbieder Rente Boete extra vrij aflossen Bedrag p.m. Rentekosten
Freo 4,4% Ja €654,- €683,-
Interbank 4,8% Ja €657,- €745,-
Defam 4,6 % Ja €655,- €714,-
Nationale Nederlanden 4,7% Ja €656,- €730,-
BNP Paribas 5,0% Ja €658,- €776,-
Qander 5,5% Ja €661,- €853,-
A-krediet 4,4% Ja €652,- €642,-

Wij vergelijken de meest bekende kredietverstrekkers. In het overzicht zie je meteen alle geldleningen met de laagste rentepercentages per aanbieder. Het aanbod is gebaseerd op een lening van €15.000 met een looptijd van 24 maanden voor iemand met de leeftijd van 30 jaar.

Let op. Het overzicht geeft je slechts een indicatie van de mogelijkheden voor een persoonlijke lening. Neem naast het rentepercentage altijd de goed de voorwaarden bij de lening van de kredietverstrekker door en laat je goed informeren. Aan iedere lening kleven voor- en nadelen, bedenk daarom goed of een lening bij je past. *Houd er bovendien rekening mee dat voor een geld lening een BKR-check verplicht is.