Wanneer geef ik mijn nieuwe adres door aan mijn huidige energieleverancier?

Vanaf drie maanden tot uiterlijk twee weken voor de verhuisdatum kun je je verhuizing doorgeven aan je energieleverancier. Je leverancier zorgt er vervolgens voor dat je nieuwe adres wordt overgezet en dat je wordt aangemeld bij de netbeheerder.

Als je de exacte verhuisdatum nog niet zeker weet, is het verstandig een geschatte verhuisdatum door te geven. Later kan je de leverancier de exacte verhuisdatum doorgeven.

Wat als ik mij te laat aanmeld bij de energieleverancier?

Het is belangrijk dat je dit op tijd doet. Geef je de verhuizing te laat door, dan kan het voorkomen dat je zonder gas en stroom zit. Dit gebeurt niet heel snel.

Je ontvangt een brief van de netbeheerder

Meestal ontvang je eerst een brief van de netbeheerder met de datum waarom je van het stroom wordt afgesloten, als je niet binnen de gestelde termijn handelt.

In de tussentijd betaal je stroom aan de netbeheerder. Dit is veel duurder dan via een energieleverancier. Dus probeer dit te voorkomen met een spoedaanvraag voor energie.

Voorkom extra kosten door afsluiting

Negeer je de brief van de netbeheerder? Dan wordt het gas en stroom wel afgesloten. Om vervolgens je woning weer opnieuw aan te sluiten worden je extra kosten in rekening gebracht. Die zijn niet mals. Maar wees gerust, vaak hoef je het helemaal niet zo ver te laten komen. Met een spoedaanvraag ben je binnen enkele uren of dagen aangesloten bij een leverancier. Dit heb je meestal zo geregeld.

Wanneer geef ik mijn nieuwe adres door aan mijn huidige energieleverancier?