Hoe kan ik mijn energie direct verhuizen met spoed?

Ben je vergeten om op tijd je verhuizing door te geven aan je energieleverancier? Krijg je eerder de sleutel van je huis? Of heb je nog nog geen energieleverancier geregeld en verhuis je binnen twee weken? Hoe je moet handelen is afhankelijk van jouw situatie: ga je overstappen met je verhuizing of blijf je bij je huidige energieleverancier?

Spoedaanvraag bij een nieuwe energieleverancier

Het overstappen van energieleverancier duurt gemiddeld 6 tot 8 weken. Daarom is het altijd goed om de energieleverancier zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van een spoedlevering bij verhuizing.

Het voordeligst is om nog de tijd te nemen en energieleveranciers te vergelijken. Op deze manier kan je nog profiteren van online aanbiedingen en welkomstkortingen. Bij de aanvraag kan je vaak aangeven dat je gaat verhuizen en per wanneer.

Het duurt een werkdag voordat jouw aanvraag in het systeem van de energieleverancier is verwerkt. Bel voor de zekerheid de volgende werkdag en geef aan dat je een spoedaanvraag wilt. Jouw aanvraag wordt vervolgens overgezet naar een spoedaanvraag. Bij een spoedaanvraag kan jou soms ook gevraagd worden om een borgsom.

Spoedaanvraag bij je huidige energieleverancier

Een spoedaanvraag bij je huidige energieleverancier kan bij sommige al binnen 24 uur geleverd worden. Anderen doen er enkele dagen over. Vaak vragen leveranciers voor een spoedaanvraag een kopie van je huur- of koopcontract. Bel zo snel mogelijk jouw energieleverancier om het in orde te maken.

Energieverbruik zonder contract

Ben je al verhuisd en heb je nog geen energieleverancier? Geruststellend om te weten is dat je niet zomaar zonder stroom zit. De energie wordt geleverd door de netbeheerder. De netbeheerder stuurt je een herinnering als er wordt opgemerkt dat er stroom wordt gebruikt, maar nog geen energiecontract is afgesloten.

Totdat je een nieuwe energieleverancier hebt gekozen, betaal je energie direct aan de netbeheerder. Let wel op, de prijs die je aan de netbeheerder betaalt is veel hoger. Dit wil je liever niet.

Bel zo snel mogelijk een energieleverancier van jouw keuze en vraag naar hulp bij een spoedaanvraag.

Heb jij ruim na de herinnering nog geen energiecontract? Dan bestaat het gevaar dat de energie wordt afgesloten van de woning. Zorg dus bij een herinnering van de netbeheerder voor een spoedaanvraag bij een energieleverancier.

Hoe kan ik mijn energie direct verhuizen met spoed?