Een nieuw energiecontract

Een nieuw energiecontract aanvragen moet je in volgende situaties doen:

1
Wanneer je gaat verhuizen
2
Wanneer je huidige energiecontract bijna afloopt

Loopt je huidige energiecontract voor bepaalde tijd binnenkort af? Dan wordt je contract automatisch omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. Leveranciers mogen bepaalde tijd contracten namelijk niet stilzwijgend verlengen, maar wel omzetten naar een direct opzegbaar energiecontract voor onbepaalde tijd, ofwel variabel contract.

Dit is vaak een goed moment om een nieuw energiecontract te overwegen, omdat je met een onbepaalde tijd contract vrijwel altijd duurder uit bent. De tarieven wijken namelijk af van de vaste tarieven die je betaalde tijdens je contract.

Nieuw energiecontract of verlengaanbod

Het komt nogal eens voor dat leveranciers een verlengaanbod doen als je huidige contract bijna afloopt. Is het slim om over te stappen op een nieuw contract met een verlengaanbod van je leverancier? Wij raden je aan daar niet te snel voor te kiezen en eerst even energiecontracten van andere leveranciers te vergelijken. De kans is behoorlijk groot dat er een beter energiecontract voor je te krijgen is dan een verlengaanbod, waarmee je méér bespaart en tegen betere voorwaarden.

Heb je bijvoorbeeld bij je huidige contract een welkomstkorting gekregen? Dan krijg je die niet nog een keer bij een verlengaanbod. Als je al een korting krijg, is dat meestal een lager bedrag. Nieuwe klanten profiteren daarom van hogere kortingen en gunstigere voorwaarden.

Maar ben je helemaal tevreden met je huidige leverancier, dan kun je besluiten om gebruik te maken van een verlengaanbod. Een nieuw contract aangaan levert je altijd méér op dan niets doen.

Een nieuw energiecontract