Hoe zit het met eenmalige kosten bij een telefoon abonnement?

De eenmalige toestelkosten betaal je op het moment dat je je telefoon abonnement afsluit. Deze bestaan uit:

We bespreken ze hierna.

Aansluitkosten

Bij het afsluiten van een nieuw telefoon abonnement rekenen de meeste providers eenmalig aansluitkosten. Deze kosten zijn bedoeld om je aan te sluiten op het netwerk van de provider, om je simkaart te activeren en op te sturen en om je telefoon op te sturen. Dit zijn kortom eenmalige administratieve kosten.

Niet alle providers rekenen aansluitkosten. Ook hebben mobiele providers wel eens tijdelijke deals waarbij je als nieuwe klant geen eenmalige aansluitkosten betaalt. Een provider zonder (tijdelijke) aansluitkosten scheelt je € 20,- tot € 30,- euro op je totale abonnementskosten. Ook wanneer je je mobiele abonnement verlengt bij je huidige provider, betaal je geen (nieuwe) aansluitkosten.

De hoogte van de aansluitkosten bij een telefoon abonnement verschilt per provider:

Mobiele provider

Hoogte aansluitkosten
KPN€ 25,-
T-Mobile€ 25,-
Vodafone€ 25,-
Tele2€ 30,-
Hollandsnieuwe€ 20,-
Youfone€ 15,-
Ben€ 0,-

Thuiskopieheffing

Bij een telefoon abonnement betaal je ook eenmalig altijd een bedrag aan ‘thuiskopieheffing’. Het verschilt per elektronisch apparaat wat de hoogte is van de thuiskopieheffing. Dit bedrag wordt vastgesteld door de Rijksoverheid.

Hoe hoog is de thuiskopieheffing voor telefoons?

Voor mobiele telefoons is de thuiskopieheffing tot 31 december 2023 vastgesteld op € 7,30. Het maakt daarbij niet uit wat voor toestel je kiest, of welke contractduur. Voor refurbished telefoon abonnementen geldt een lagere thuiskopieheffing van € 4,38.

Waarom betaal je eigenlijk thuiskopieheffing?

Met de thuiskopieheffing worden auteursrechthebbenden gecompenseerd voor het mislopen van inkomsten met het maken van thuiskopieën door consumenten. Je betaalt dus vooraf een bedrag ter compensatie voor elk muzieknummer, serie of filmpje dat je streamt of download op je telefoon, of opslaat in de Cloud.

Eenmalige toestelaanbetaling

Met een telefoon abonnement bepaal je zelf of, en zo ja hoeveel, je vooraf eenmalig aanbetaalt voor je nieuwe telefoon. Dit kun je zelf aangeven in de filters met telefoon abonnement vergelijken.

Je hebt drie opties:

1
Je betaalt je telefoon vooraf in één keer Hiermee ga je geen toestellening aan en verlaag je je maandelijkse abonnementskosten omdat je telefoon al is afbetaald.
2
Je doet een gedeeltelijke aanbetaling Je kunt er ook voor kiezen je telefoon gedeeltelijk aan te betalen. Met de wat goedkopere telefoons kun je zelf bepalen hoeveel je vooraf aanbetaalt. De laagste eenmalige aanbetaling die je daarbij kunt doen ligt rond de € 50,-. Wil je een duurdere telefoon, zoals een iPhone 12? Dan betaal je altijd een vastgestelde minimale aanbetaling. Je kunt zelf kiezen of je de aanbetaling verhoogt. Het resterende bedrag betaal je gespreid af over het aantal contractmaanden: 12 of 24 in de vorm van een toestellening.
3
Je doet geen eenmalige aanbetaling Alleen bij de goedkopere telefoon abonnementen kun je er voor kiezen om geen eenmalige aanbetaling te doen. In dat geval betaal je het gehele toestelbedrag af over het aantal contractmaanden: 12 of 24, en ga je een toestellening aan voor de volledige toestelkosten. Hiermee liggen je maandelijkse abonnementskosten het hoogst.

Kies je voor een (gedeeltelijke) aanbetaling vooraf, dan wordt dit bedrag één keer in rekening gebracht met je eerste factuur.

Is een telefoon abonnement zonder eenmalige kosten mogelijk?

Een telefoon abonnement zonder eenmalige kosten is helaas niet mogelijk. Wel heb je dus invloed op de hoogte van je eenmalige kosten met je keuze voor een bepaalde provider, of telefoon abonnement.

Kies je voor een verlengaanbod bij je provider, dan betaal je sowieso geen aansluitkosten. Wel is het maar de vraag of je hiermee voordeliger uit bent op je totale abonnementskosten. Je telefoon abonnement verlengen is niet altijd voordeliger voor je portemonnee.

Daarnaast kunt je de eenmalige aanbetaling dus bij sommige telefoon abonnementen op € 0,- zetten. Maar realiseer je wel dat je daarmee een toestellening aangaat en het bedrag gespreid moet afbetalen gedurende je abonnementsperiode.

De thuiskopieheffing betaal je altijd, daar kom je helaas niet onderuit. Je kunt je eenmalige kosten dus maximaal terugbrengen tot het betalen van de thuiskopieheffing.

Hoe zit het met eenmalige kosten bij een telefoon abonnement?