Heb je op dit moment een telefoon abonnement of een sim only abonnement lopen, en wil je gebruik maken van een nieuwe aanbieding? Vaak kan je al vanaf ongeveer 4 maanden voor de einddatum van je contract je abonnement verlengen of overstappen. Wanneer precies, verschilt per provider.

Voor- en nadelen abonnement verlengen

Je kan ervoor kiezen om je telefoon of sim only abonnement te verlengen bij je huidige provider. Dit heeft als voordeel dat niet opnieuw aansluitkosten betaalt. Je abonnement loopt dan door tot de einddatum, en je nieuwe contract gaat direct na de einddatum in.

Kies je ervoor om je abonnement te verlengen met een telefoon? Dan heb je ook het voordeel dat je al veel eerder een nieuwe telefoon ontvangt, terwijl je oude contract nog doorloopt.

Maar er zitten ook nadelen aan het verlengen van je mobiele abonnement bij je huidige provider. Zo heb je niet de mogelijkheid om het volledige aanbod telefoon of sim only abonnementen te vergelijken met andere providers. Hierdoor mis je mogelijk een betere deal.

Voor- en nadelen overstappen van provider

Stap je over van provider? Dan kan je via alle providers al 120 dagen voor de einddatum van je contract een nieuw abonnement uitkiezen.

Het voordeel van overstappen is dat je verschillende providers en abonnementen kunt vergelijken. Hierdoor kun je gemakkelijk de beste mobiele provider voor jou vinden. En kies je voor overstappen met nummerbehoud? Dan houdt je nieuwe provider automatisch rekening met de einddatum van jouw huidige contract en zegt ook je contract op. Vaak betaal je wel eenmalige aansluitkosten, die je niet betaalt als je bij je huidige provider blijft.

Of je nu je abonnement verlengt of overstapt van provider, een nieuw abonnement afsluiten is altijd de meest voordelige keuze. Je contract laten doorlopen in een contract voor onbepaalde tijd is minder gunstig. Je mist namelijk kortingen die je met het afsluiten van een nieuw contract wel ontvangt.

Mobiel abonnement verlengen