Hoeveel belminuten

Naast dat je voor je mobiele abonnement moet bepalen hoeveel data je nodig hebt, zal je ook je belminuten moeten bepalen. Je belbundel gebruik je voor bellen en sms'en. Om te weten hoeveel belminuten je nodig hebt, zijn er twee manieren om dat te bepalen.

  1. De eerste manier is door na te gaan hoeveel belminuten jij gemiddeld verbruikt met je huidige abonnement.
    Zoek daarvoor jouw laatste zes facturen op, tel je belminuten van zes maanden bij elkaar op en deel dit door zes. De uitkomst is jouw gemiddelde verbruik in het afgelopen half jaar. We raden je aan om altijd iets meer belminuten te selecteren dan je gemiddelde. Dan blijf je makkelijker binnen je belbundel.
  2. De tweede manier om je belbundel te bepalen, is door te na te gaan hoeveel aantal MB wordt aanbevolen voor jouw belgedrag. Check hiervoor onze adviestabel met type bellers.

Denk goed na over een passend aantal belminuten. Je belbundel sluit je vaak voor een lange periode af en de belminuten die je niet opmaakt, komen elke maand opnieuw te vervallen voor nieuw beltegoed. De kosten voor bellen buiten je bundel kunnen ook behoorlijk prijzig zijn. Je betaalt dan de gebruikelijke belkosten voor iedere belminuut. Er zijn grote verschillen tussen de beltarieven van providers.

Pas ook op met bellen naar het buitenland. Hier betaal je in principe een extra tarief voor, buiten je bundel.

TIP: Bel zoveel mogelijk via wifi

Een manier om voor een lagere belbundel te gaan of juist te besparen op je huidige belminuten, is door veel gebruik te maken van bellen via internet. Dit doe je met een app als Whatsapp of Skype.

Hoeveel belminuten