Als je een mobiel abonnement gaat afsluiten, zal je moeten bepalen hoeveel belminuten en hoeveel data je nodig hebt. Je kan je databundel bepalen op twee manieren.

  1. De eerste manier is door na te gaan hoeveel data jij nu gemiddeld verbruikt voor je huidige mobiele abonnement.
    Zoek daarvoor jouw laatste zes mobiele facturen op, tel je dataverbruik van de zes maanden bij elkaar op en deel dit door zes. De uitkomst is jouw gemiddelde verbruik van het afgelopen half jaar.
    Kies vervolgens een bundel met een iets hoger aantal GB dan je gemiddelde. Je kan beter iets te veel data hebben, dan dat je met een te lage bundel telkens kosten buiten je bundel maakt of dat je internetsnelheid wordt verlaagd.
  2. Een andere manier is om te kijken naar wat voor een type gebruiker je bent en welke apps jij het meest gebruikt zonder wifi. Zie hiervoor de tabel 'Hoeveel GB internet voor welk type gebruiker'.

Besparen op dataverbruik

Het is ook handig om te weten met welke apps jij het meeste data verbruikt. Maak je bijvoorbeeld veel gebruik van apps als YouTube en Spotify zonder wifi? Dan zal je een hogere databundel moeten kiezen omdat deze apps veel MB's verbruiken. Je kan op zowel je iPhone als op een Android smartphone achterhalen wat je verbruik is per app.

En wil je liever een lagere databundel door op je dataverbruik te besparen? Dan is de beste bespaartip om zoveel mogelijk verbinding te maken met wifi.

Hoeveel data