Nieuws   Energie  
Persoon met sokken aan en mok

Trouwe Eneco klanten voorkomen een prijsstijging vanaf 2024 met deze truc

Gepubliceerd op: 05 december 2023

Eneco klanten met een variabel energiecontract gaan vanaf januari 2024 tientallen euro’s per jaar meer betalen, maakte Eneco vorige week bekend. Maar door een simpel online formulier in te vullen kunnen trouwe Eneco klanten deze prijsstijging voorkomen. Hoe zit dat?

Wij lezen regelmatig over de teleurstelling onder klanten van Eneco die al jarenlang bij deze leverancier zitten, dat Eneco te weinig doet voor hun bestaande klanten.

Helemaal na de bekendmaking dat een variabel contract bij Vattenfall, Essent en Eneco duurder wordt vanaf 2024. Daardoor komt de gasprijs voor deze klanten vanaf januari boven het aflopende prijsplafond te liggen.

Maar er is een slimmigheid waarmee Eneco klanten met een variabel contract een prijsstijging vanaf januari kunnen voorkomen én toch klant kunnen blijven bij Eneco.

Vraag het Eneco jaarcontract met cashback aan als bestaande klant

Eneco maakt het als enige leverancier mogelijk om hun bestaande klanten met een variabel contract te laten overstappen op een goedkoper jaarcontract met nu € 100,- cashback. Op basis van een gemiddeld energieverbruik loopt je besparing hiermee richting de € 200,- per jaar.

Trouwe klanten kunnen daardoor van dezelfde aanbieding gebruik maken als nieuwe Eneco klanten. Dit is uniek bij Eneco en niet alle bestaande klanten weten dit.

Bij andere leveranciers kun je als trouwe klant normaal gesproken alleen gebruik maken van een verlengaanbod van je leverancier, maar niet van energie aanbiedingen voor nieuwe klanten.

Terwijl juist het aanbod voor nieuwe klanten vanwege de hoge welkomstkortingen en scherpe leveringstarieven vaak voordeliger uitpakt als je de vergelijking maakt met een verlengaanbod.

Blijf je graag klant bij Eneco omdat je verder tevreden bent, maar zie je de prijsstijging vanaf 2024 niet zitten? Dan is dit een uitgelezen kans en een makkelijke manier om een hogere energierekening in 2024 te voorkomen.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een simpel online Eneco overstapformulier in te vullen bij deze Eneco aanbieding.

Tarieven bij Eneco jaarcontract met € 100,- cashback:

  • Gas: € 1,34 per m3
  • Stroom: € 0,39 per kWh
  • Vaste leveringskosten: € 11,98 p.m.

Overstappen naar het goedkoopste jaarcontract bespaart nog meer

Door in slechts een paar minuten een vast contract bij Eneco aan te vragen, voorkom je een prijsverhoging. Toch is Eneco ten opzichte van de goedkoopste energieleverancier met een jaarcontract nu zo’n € 350,- per jaar duurder.

Sta je ervoor open om Eneco eventueel te verlaten, dan kun je maximaal besparen door over te stappen naar de goedkoopste energieleverancier met een jaarcontract. Zo betaal je tot volgend jaar winter vaste lagere tarieven onder het aflopende prijsplafond.

Energie vergelijken

Bron: Keuze.nl
Energie
Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team