Nieuws   Energie  
Afbeelding van vrouw die pan op gasfornuis zet

Ook ACM zegt: zet nú je energiecontract vast

Gepubliceerd op: 06 december 2023

Prijsplafond stopt: ook de Autoriteit Consument en Markt geeft nu aan dat het slim is om nú je energiecontract vast te zetten.

Eind deze maand stopt het prijsplafond energie, en daarmee loop je als consument vanaf komend jaar weer het risico op sterk stijgende stroom- en gastarieven. Wij schreven het vorige week al, en vandaag komt ook toezichthouder ACM met het advies: dit is hét moment om een vast energiecontract af te sluiten.

Het prijsplafond energie was een maatregel van de overheid waarmee een limiet werd gezet op de hard gestegen tarieven voor stroom en gas. De maatregel was tijdelijk en was bedoeld om consumenten een steuntje in de rug te geven. De energietarieven zijn nog steeds fors hoger dan voorheen, maar consumenten zijn nu niet meer beschermd.

Met een vast contract zet je de energietarieven voor 1 jaar of zelfs langer vast. Daarmee verklein je het risico op grote prijsstijgingen komend jaar. Ben je afgelopen tijd niet overgestapt van energieleverancier, dan heb je een variabel contract gekregen. Bij een variabel contract kan een leverancier iedere maand de tarieven verhogen en loop je dus onnodig risico.

Wat kun je het beste doen?

Heb je nog geen vast contract, en past een dynamisch contract niet goed bij jouw situatie? Dan raden wij iedereen aan om nú een vast contract af te sluiten. De prijzen zijn op dit moment nog relatief stabiel en laag en de kans is groot dat ze deze winter gaan stijgen.

Vergelijk vaste energiecontracten

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team