Nieuws   Laadpassen vergelijken via laadpas.net
Laadpassen vergelijken via laadpas.net

Laadpassen vergelijken via laadpas.net

Gepubliceerd op: 11 februari 2020
Update: laadpas.net is een partnerwebsite van Keuze.nl waar je nog steeds laadpassen kunt vergelijken. Inmiddels kun je ook op Keuze.nl zelf laadpas vergelijken.

Als je een elektrische auto hebt dan ontkom je er niet aan: een laadpas. Maar de ene laadpas is de andere niet. Afhankelijk van welke laadpas je gebruikt kun je op sommige laadpalen maar liefst 80% van je laadtarief besparen. Laadpassen vergelijken kan dus een hoop geld schelen.

Omdat er meer dan 20 laadpas aanbieders actief zijn in Nederland is het niet zo gemakkelijk om de goede laadpas uit te zoeken.

Daarnaast is het elektrisch opladen-systeem enorm on-transparant. Op publieke laadpalen staan niet zoals bij benzine-stations grote borden met prijzen. Dit kan ook niet omdat het tarief niet alleen word bepaald door de laadpaal, maar ook door de laadpas die je gebruikt.

Een laadpaal heeft een zogenaamd ‘basis-tarief’. In dit tarief zitten al de opslag van de laadpaal-exploitatie en de stroom zelf.

Afhankelijk van je laadpas kan er ook een eenmalige opslag, een opslag per kilowatt of een opslag per minuut gelden. Deze kosten kun je tijdens het laden nergens zien. Pas aan het einde van de maand op de factuur van de laadpas-aanbieder zie je echt wat je kwijt bent.

Laadpassen vergelijken

Om deze markt transparanter te maken hebben we een laadpas vergelijker gemaakt op laadpas.net. Hier zie je alle populaire laadpassen met de eventuele extra kosten die een pas met zich meebrengt.

Omdat dit ook afhankelijk is van de laadpalen die je vaakt gebruikt hebben we een overzicht van aan te raden laadpassen gemaakt in populaire steden.

Meer weten over laadpassen en laadpassen vergelijken? Kijk snel op laadpas.net.

Bron: Keuze.nl
laadpas vergelijken
laadpassen

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team