Nieuws   Energie  
Afbeelding van huizen met zonnepanelen

Klanten van Essent betalen vanaf 1 juli ook terugleverkosten

Gepubliceerd op: 27 mei 2024

Met ingang van juli betalen Essent klanten met zonnepanelen vaste terugleverkosten. Het gaat om alle klanten met een variabel energiecontract en nieuwe klanten met een vast contract vanaf 1 juli.

Essent is de laatste van de grootste drie energieleveranciers die vaste terugleverkosten gaat rekenen. Ook Essent doet dit om de toegenomen kosten waarmee zij te kampen hebben, eerlijker te verdelen onder hun klanten.

Dit betekent dat Essent klanten met zonnepanelen die meer opwekken dan ze verbruiken vanaf deze zomer extra kosten betalen met zonnepanelen. Het gaat om minimaal € 4,07 per maand, tot zo’n € 20,- per maand bij een teruglevering van 2000 kWh.

Terugleverkosten Essent

Teruglevering p.j.Max. terugleverkosten p.m.

0 t/m 2000 kWh

€ 20,32
2001 t/m 4000 kWh€ 41,98
4001 t/m 6000 kWh€ 63,65
6001 t/m 8000 kWh€ 85,32
8001 t/m 10.000 kWh€ 106,98
> 10.000 kWh€ 111,04

Bekijk hier het volledige overzicht met terugleverkosten van Essent

Essent kiest ervoor om de terugleverkosten in rekening te brengen op basis van ‘staffelschalen’, een vergelijkbare manier die Vattenfall en de meeste andere leveranciers hanteren. Dit maakt energiecontracten vergelijken met zonnepanelen een stuk transparanter.

Vorig jaar nog werd bekend dat klanten van Essent met zonnepanelen tijdens het vergelijken soms onverwachts te maken kregen met hogere variabele leveringskosten, waardoor het kon zijn dat je met zonnepanelen tóch meer betaalde dan zonder.

Door nu op een duidelijke manier vaste leveringskosten in te voeren, geeft Essent gehoor aan de wens van deze site en de oproep van Energie Nederland en de ACM om terugleverkosten transparanter te maken.


💡 Dochterleverancier Energiedirect.nl rekent ook terugleverkosten vanaf juli
Niet alleen Essent klanten krijgen te maken met vaste terugleverkosten vanaf 1 juli. Ook Energiedirect - een merk van Essent - voert de terugleverkosten door op basis van dezelfde staffelschalen.

Essent duurder met terugleverkosten dan Vattenfall en Eneco

Hoe verhouden de terugleverkosten van Essent zich tot Essent en Vattenfall? In vergelijking liggen de extra kosten hoger bij Essent blijkt uit een check met de terugleverkosten-tool van deze site.

Zo laat de tool zien dat bij een teruglevering van 1500 kWh tot 3500 kWh, Essent in alle gevallen de meeste extra kosten rekent. Je betaalt bij Essent respectievelijk € 13,80 tot € 57,83 meer dan de goedkoopste van de drie.

Terugleverkosten vergelijken

Ben je nu klant bij Essent met een variabel contract of overweeg je een nieuw vast contract af te sluiten? Gebruik dan vooral even de terugleverkosten-tool om te zien wat alle andere leveranciers jou extra in rekening zullen brengen met zonnepanelen.

Wellicht pakt het voordeliger voor jou uit om over te stappen van energieleverancier met zonnepanelen.

 
Terugleverkosten
€ -,--
per jaar
Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team