Nieuws   Mobiel  
Is een alleen bellen abonnement goedkoper dan een abonnement met data?

Is een alleen bellen abonnement goedkoper dan een abonnement met data?

Gepubliceerd op: 25 april 2024

Als je je smartphone vooral gebruikt om te bellen en weinig behoefte hebt aan internet, dan kan een alleen bellen abonnement de perfecte optie voor jou zijn. Maar is een abonnement met alleen bellen wel altijd de goedkoopste optie? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Waarom kiezen voor een alleen bellen abonnement?

Er zijn verschillende goede redenen om voor een sim only alleen bellen abonnement te kiezen. Zo'n abonnement is ideaal voor jonge kinderen en senioren die geen internet nodig hebben. Echter, het aanbod van 0GB abonnementen is zeer beperkt, aangezien slechts enkele providers deze abonnementen aanbieden. In Nederland zijn Simyo, Ben, en KPN de enige providers die een sim-only alleen bellen abonnement met 0GB data aanbieden. Simyo heeft het goedkoopste alleen bellen abonnement voor slechts €6 per maand. Hoewel deze opties niet de goedkoopste zijn, garanderen ze dat er geen onverwacht dataverbruik is.

Een alternatief is Hollandsnieuwe, waarbij belminuten en internet uit dezelfde bundel komen, wat technisch gezien ook een alleen bellen abonnement mogelijk maakt.

Is een alleen bellen of een abonnement met data goedkoper?

Doordat abonnementen zonder data niet veel beschikbaar zijn, ben je vrijwel altijd goedkoper uit met een abonnement dat een beetje data bevat. Voor wie bereid is een kleine hoeveelheid data in hun abonnement op te nemen, bieden providers zoals Lebara en Youfone de goedkoopste abonnementen voor bellen. Bij deze abonnementen betaal je slechts €4 per maand voor je sim-only abonnement. Hiermee ben je per jaar €24 goedkoper uit dan wanneer je een abonnement met 0GB neemt.

Vergelijk goedkoopste sim only alleen bellen abonnementen


Wat is de beste optie voor onbeperkt bellen?

Als je interesse hebt in een sim-only abonnement met onbeperkt bellen zonder data, is Simyo de voordeligste keuze, waarbij je slechts €7 per maand betaalt. Voor het goedkoopste bellen abonnement biedt Youfone een abonnement met 500MB data en onbeperkt bellen voor maar €5 per maand, waarmee je zonder zorgen eindeloos kunt bellen.

Vergelijk sim only onbeperkt bellen abonnementen

Conclusie

Je bent vaak met een abonnement dat een beetje data bevat goedkoper uit dan met een alleen bellen abonnement. Dus zelfs als je alleen van plan bent om je telefoon voor bellen te gebruiken, is het voordeliger om toch een abonnement met een beetje data erbij te nemen. Overweeg daarom goed of je echt alleen bellen nodig hebt, zodat je niet onnodig te veel betaalt voor je sim-only abonnement.

Bron: Keuze.nl
Mobiel

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team