Nieuws   Energie  
Blauwe vlammen van een gasfornuis

Gasprijs blijft stabiel ondanks spanningen in Rusland

Gepubliceerd op: 26 juni 2023

De situatie in Rusland afgelopen weekend gaf aanleiding voor veel speculatie over welk effect dit zou hebben op de gasprijs. Het lijkt erop dat de gasprijs, ondanks de ontwikkelingen in Rusland, stabiel blijft.

De dag begon wel met een forse stijging. De groothandelsprijs opende op een prijs van 34,250 euro per megawattuur en steeg binnen een uur met ruim 8% naar bijna 37 euro per megawattuur. Rond een uur of acht leek de prijs alweer wat te zakken naar 36 euro, en in de loop van de ochtend daalde de prijs weer. ’s Middags zakte de prijs zelfs naar iets meer dan 33 euro per megawattuur waardoor het inkopen van gas even duur was als afgelopen vrijdag.

Gasprijs op 26 juni 2023

Bron: ICE Endex

Hoewel de ontwikkelingen aan de ene kant laten zien dat de markt op momenten nerveus kan zijn, laat het aan de andere kant ook zien dat de situatie zich snel kan stabiliseren. Ook over een langere periode lijkt de gasprijs weer stabieler te worden. Afgelopen weken liep de gasprijs op de beurs voor energiebedrijven weer op na een maandenlange daling, maar het lijkt er op dat de prijs sinds vorige week stabiel blijft.

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team