Nieuws   Energie  
Voorkom een hoge energierekening nu de gasprijs aantrekt

Voorkom een hoge energierekening nu de gasprijs aantrekt

Gepubliceerd op: 20 oktober 2023

In de afgelopen week zagen we een aanzienlijke toename van de gasprijzen op de markt, wat leidde tot hogere tarieven bij de energieleveranciers. In dit artikel delen wij enkele tips om te voorkomen dat je voor hoge kosten komt te staan.

Hoe voorkom ik een hoge energierekening?

Door de oplopende gasprijs van dit moment en het stoppen van het prijsplafond in 2024, is het slim om een vast contract te overwegen. Dit biedt bescherming tegen eventuele toekomstige prijsstijgingen en helpt je de energiekosten beheersbaar te houden.

Afgelopen weken hebben we een prijsstijging van wel 28% gezien in de gasprijs. We zien ook bij meerdere leveranciers dat ze nu hun gastarieven aan het verhogen zijn.

LeverancierGasprijs 5 oktoberGasprijs 19 oktober
Budget Energie€ 1,29 per m³€ 1,32 per m³
Eneco€ 1,32 per m³€ 1,40 per m³
Oxxio€ 1,32 per m³€ 1,39 per m³

Vattenfall

€ 1,28 per m³€ 1,35 per m³


Gasprijzen 19 oktober

Bron: Dutch TTF beurs

Waarom is overstappen nu verstandig?

Diverse factoren hebben bijgedragen aan de recente stijging van de gasprijzen. Zo is er schade aan de gaspijpleiding in Finland, dreigen er stakingen in Australië en spelen er conflicten in het Midden-Oosten. Voor 2024 zijn de verwachtingen eveneens somber door de voorspelde stijging van de netbeheerkosten, het wegvallen van het prijsplafond en de mogelijke komst van een strenge winter.

Ons advies om daarom niet te lang te wachten met het overstappen naar een vast energiecontract. Hoewel veel leveranciers hun tarieven hebben verhoogd, zijn er nog altijd enkele aantrekkelijke energiedeals te vinden. Leveranciers zoals Oxxio, Budget Energie, United Consumers, Essent en Energiedirect hebben momenteel nog steeds 1-jaar vaste contracten met aantrekkelijke kortingen.

Energie vergelijken

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team