Wat is eSIM?

Naast de gewone simkaart, hoor je misschien steeds vaker over ‘eSIM’. Dit is het nieuwste type simkaart, een digitale simkaart. Deze is als chip ingebouwd in je telefoon. eSIM staat dan ook voor ‘embedded sim’.

Voordelen van eSIM

Het grootste voordeel van eSIM is dat je straks makkelijker meerdere abonnementen en bundels kunt koppelen aan één sim, zonder dat dit extra fysieke ruimte in je telefoon inneemt. Dit is vooral interessant als je bijvoorbeeld ook een zakelijk abonnement hebt, of veel reist en regelmatig losse bundels gebruikt.

eSIM gaat een stap verder dan dual sim, waarmee je twee losse simkaarten in je telefoon kan plaatsen. Zo is er voor eSIM helemaal geen simkaartslot meer nodig, en kun je ook méér dan twee simkaarten en abonnementen koppelen aan één telefoon. Handig dus.

Overstappen van mobiel abonnement wordt met eSIM ook makkelijker en sneller. Zo hoef je niet meer te wachten of je fysieke simkaart met de post. Je activeert eenvoudig je bundel(s) en abonnementen met een QR-code en deze gaat meteen in. Minder wachttijd.

eSIM zorgt verder ook voor minder plastic afval, omdat er geen fysieke simkaart meer nodig is voor je telefoon. Daar worden we natuurlijk ook blij van.

Nu nog weinig keuze voor eSIM

Op dit moment zijn nog maar een klein aantal van de nieuwere telefoons voorzien van eSIM functionaliteit. Veel keuze in toestellen heb je dus nog niet. Ook het aantal mobiele providers dat eSIM ondersteunt is nog zeer beperkt. Het is dus nog even wachten tot je volop wat te kiezen hebt rondom eSIM.

Deze providers ondersteunen op dit moment eSIM:

Wat is eSIM?