Nieuws   Internet  
Student gebruikt internet op laptop

Zo makkelijk is internet abonnementen vergelijken voor studenten

Gepubliceerd op: 21 oktober 2021

Op zoek naar het beste internet abonnement voor jouw studentenhuis? Die vind je hier! Als student heb je misschien wat minder te besteden. Gelukkig kun je makkelijk besparen op een internet abonnement waarbij je geen last hebt van traag internet. We leggen je uit hoe je de juiste internetsnelheid kiest voor jouw studentenhuis zodat je met al je huisgenoten tegelijk kunt internetten zonder teveel te betalen.

Internet adviessnelheden voor studentenhuizen

Check de adviessnelheden op basis van het aantal personen in je studentenhuis, en vind snel jullie beste internet provider.

Grootte studentenhuisAanbevolen internetsnelheid
t/m 3 personen100-200 Mb/sBekijk aanbod
4 t/m 5 personen200-400 Mb/sBekijk aanbod
6 t/m 7 personen+400 Mb/sBekijk aanbod
8 t/m 10 personen1GB/sBekijk aanbod
+10 personen+1GB/sBekijk aanbod


De vuistregel met de juiste internetsnelheid is: reken voor gewoon surfen en internetten 50 Mb/s per persoon. Ben je daarnaast vooral aan het streamen of online gamen, reken dan 100 Mb/s per persoon.

Vul bij het vergelijken je postcode in om het goedkoopste internet abonnement te vinden voor jouw studentenhuis.


Internet abonnementen voor kleine studentenhuizen (tot 4 personen)

Woon je in een klein studentenhuis met minder dan 4 personen? Dan heb je waarschijnlijk voldoende aan een internetsnelheid tot 200 Mb/s.

Zitten jullie vaak tegelijk thuis te gamen of te streamen, dan wil je iets ruimer in de bandbreedte zitten. Je kunt dan beter kiezen voor 200 Mb/s zodat je geen last hebt van elkaar.

Deze snelheid is te verkrijgen via elk type internet verbinding, namelijk (A)DSL, kabel én glasvezel. We raden je aan (A)DSL internet te kiezen omdat dat vaak het goedkoopst is. Het prijsverschil tussen DSL en glasvezel wordt wel steeds kleiner. Als je al glasvezel kunt krijgen, kan dit soms zelfs goedkoper zijn.


Internet abonnementen voor middelgrote studentenhuizen (4 tot 8 personen)

In een studentenhuis met 4 tot 8 personen raden we je aan een abonnement af te sluiten met tot 1GB/s.

De kans is groot dat je vaak met meerdere huisgenoten tegelijk thuis bent. Zeker als jullie dan bijvoorbeeld allemaal tegelijk een serie zitten te kijken, of een aantal aan het online gamen zijn, heb je deze internetsnelheid al gauw nodig voor een soepele verbinding.

Internet abonnementen tot 1GB/s zijn altijd te verkrijgen met een glasvezel- of kabel verbinding. Door je postcode in te vullen bij het internet vergelijken, zie je welke verbindingen beschikbaar zijn voor jouw studentenhuis. Het goedkoopste abonnement zal dan bovenaan komen te staan.


Internet abonnementen voor grote studentenhuizen (+8 personen)

In een groot studentenhuis met met méér dan 8 personen heb je minstens 1 GB/s internet nodig. Grote kans dat jullie in zo'n groot studentenhuis vaak tegelijk online les zitten te volgen, serie aan het kijken zijn of zitten te gamen. Ook dan wil je geen storend internet.

Internetsnelheden vanaf 1Gb/s zijn alléén verkrijgbaar via een glasvezelverbinding en voor het grootste deel van de aangesloten postcodes. Je moet dus wel een beetje geluk hebben of jouw studentenhuis al is aangesloten op 'multigig' internet.

Waar kun je terecht voor supersnel internet met grote studentenhuizen? Odido biedt internet abonnementen met 2GB/s aan en KPN zelfs 4GB/s (voor écht grote studentenhuizen).

Bron: Keuze.nl
Internet

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team