Welke internetsnelheid heb ik nodig?

Het kan knap lastig zijn zelf te bepalen welke internetsnelheid je nou nodig hebt thuis. Je wilt natuurlijk niet te weinig, maar extra internetsnelheid die je niet gebruikt is ook zonde.

Om het je allemaal wat makkelijker te maken, hebben we een hieronder een handig overzicht voor je gemaakt met adviessnelheden. Zo weet je meteen welke internetsnelheid voor jouw situatie het beste past en kun je meteen door met internet vergelijken.

Aantal personenWat doe je voornamelijk?Adviessnelheid
1Mailen, browsen, streamen20 Mb/s
2Mailen, browsen, streamen20 - 50 Mb/s
3Mailen, browsen, streamen in hoge kwaliteit50 - 100 Mb/s
4Mailen, browsen, YouTube kijken, Netflixen in hoge kwaliteit, online games spelen100 – 200 Mb/s
5Mailen, browsen, YouTube kijken, Netflixen in hoge kwaliteit, online games spelen> 200 Mb/s

De bovenstaande snelheden zijn adviessnelheden voor veelvoorkomende situaties. Het kan slim zijn hier soms van af te wijken. Woon je bijvoorbeeld met z'n tweëen, en is één van de twee een zwaar internetgebruiker die vaak en veel online games speelt, dan is het aan te raden iets boven de adviessnelheid te gaan zitten en voor 100 Mb/s te kiezen.

Adviessnelheid

Om het je makkelijk te maken tijdens met internet vergelijken, kun je het overzicht met adviessnelheid erbij pakken door op ‘welke snelheid past bij mij’ te klikken. Door aan te vinken wat voor jou van toepassing is, worden automatisch de abonnementen geselecteerd op deze adviessnelheid.

Welke internetsnelheid heb ik nodig voor Netflix?

Ben jij, of je huisgenoten groot fan van lekker streamen, en dan met name van streamingplatformen als Netflix (in de hoogste beeldkwaliteit)? Dan is het goed daar extra op te letten met kiezen van de juiste internetsnelheid.

Streamen kan nogal wat van je bandbreedte ‘vreten’, zeker wanneer je met meerdere tegelijk aan het streamen bent. Gebruik je het internet vooral voor het streamen van je favoriete Netflix series en films? Reken dan op extra snelheid.

Welke internetsnelheid heb ik nodig?