Nieuws   Energie  
Vrouw draait aan radiatorknop

Welke energieleverancier levert op mijn adres?

Gepubliceerd op: 26 oktober 2023

Heb je geen idee wie jouw energieleverancier op dit moment is, of ben je benieuwd welke leveranciers allemaal energie kunnen leveren op jouw adres? Met deze uitleg heb je binnen enkele minuten het antwoord.

Welke energieleverancier heb ik?

Neem je thuis zowel gas en stroom af, dan heb je dit waarschijnlijk bij een en dezelfde leverancier ondergebracht. Krijg je thuis stadswarmte geleverd? Dan heb je een aparte stroom- en warmte leverancier. Om snel te achterhalen wie thuis jouw energie levert, kun je het volgende doen:

1. Check je bankrekening

Een makkelijke en snelle manier om je energieleverancier (voor stadswarmte) te achterhalen is om je bankafschrijvingen te bekijken. Iedere maand betaal je een voorschotbedrag aan je leverancier, dit staat tussen je maandelijkse afschrijvingen.

2. Check je mail

Bij het aangaan van je energiecontract heb je per e-mail een contractbevestiging en welkomstmail gehad van je energieleverancier. Je krijgt waarschijnlijk af en toe ook updates van je leverancier per mail. Je mailbox checken is dus ook een handige manier om snel je huidige leverancier te achterhalen.

3. Neem contact op met je netbeheerder

Een derde manier om te achterhalen wie energie op jouw adres levert is door de netbeheerder van jouw regio te contacteren. Je kunt de naam van de netbeheerder vaak vinden in je meterkast, aangegeven met een sticker of affiche. Ook kun je in het eancodeboek snel opzoeken wie jouw netbeheerder is.

Geen afschrijvingen of communicatie te vinden?

Kun je geen afschrijvingen of communicatie van een leverancier terugvinden? Dan heb je mogelijk geen energiecontract op je eigen naam. Neem in dit geval meteen contact op met de netbeheerder.

Ben je onlangs verhuisd? Dan kan het wel eens voorkomen dat het energiecontract van de vorige bewoner(s) niet is meeverhuisd of opgezegd. Een energiecontract is altijd persoonsgebonden en kun je dus niet overnemen van een vorige bewoner. Belangrijk is dat je zo snel mogelijk alsnog een energiecontract afsluit op je eigen naam.

Ook wanneer er haast geboden is bij het afsluiten van een energiecontract kun je altijd het beste energie vergelijken voor het goedkoopste contract in jouw situatie.

Welke energieleveranciers zijn op mijn adres beschikbaar?

Wanneer je op zoek bent naar een (andere) energieleverancier, is het goed om te weten dat alle energieleveranciers hun diensten leveren door heel Nederland.

Willekeurig een energiecontract afsluiten bij een (grote en bekende) leverancier is niet aan te bevelen. Het aanbod van leveranciers verschilt namelijk per adres. Dat heeft te maken met het volgende:

  • Leveranciers kunnen in gebieden waar ze minder klanten hebben hogere cashbacks aanbieden
  • Afhankelijk van of je zonnepanelen hebt verschillen cashbacks en terugleververgoedingen ook sterk per situatie
  • De netbeheerkosten zijn regio-afhankelijk

Gebruik daarom kosteloos de postcodecheck om het aanbod van alle leveranciers op je adres te bekijken. Op basis van je woongegevens en je geschatte verbruik krijg je het aanbod op maat te zien per leverancier. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan in de resultaten.

Energie vergelijken

Bron: Keuze.nl
Energie
Foto van Alice

Geschreven door

Alice van den Berg

Energie expert

Alice duikt dagelijks in de wereld van vaste lasten. Ze schrijft veel over belangrijke ontwikkelingen op het gebied van energie. Ze schrijft over de impact van veranderingen op de energierekening.

Meer over Alice

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team