Nieuws   Energie  
Waarom is Budget Energie zo goedkoop?

Waarom is Budget Energie zo goedkoop?

Gepubliceerd op: 13 oktober 2023

We krijgen vaak de vraag van consumenten waarom Budget Energie zo goedkoop is. In dit artikel leggen we je uit waarom ze vaak een stuk goedkoper zijn dan andere grote energieleveranciers.

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op basis van welke tarieven een energieleverancier deals kan aanbieden op de markt. Denk hierbij aan: de (online) klantenservice, de manier van inkopen, en welke stroom ze inkopen. Al deze factoren beïnvloeden uiteindelijk de energietarieven die leveranciers aanbieden.

Klantenservice vooral online

In een steeds digitalere wereld biedt Budget Energie hun diensten voornamelijk online aan. Minder kosten voor fysieke locaties en papierwerk betekent lagere tarieven voor de klant. Dit helpt verklaren waarom Budget Energie zo goedkoop kan zijn.

Je kunt dus niet verwachten dat je bij Budget Energie meteen iemand aan de lijn hebt wanneer je een vraag hebt. Hier staan wel lagere tarieven tegenover. Hoe belangrijk je dat vindt, is dus een afweging die je voor jezelf moet maken.

Geen Nederlandse maar Europese groene stroom

In plaats van zich te beperken tot lokale bronnen, koopt Budget Energie groene stroom in op de bredere Europese energiemarkt. Hierdoor zijn de Budget Energie tarieven in veel gevallen lager dan de tarieven van energieleveranciers die groene stroom uit Nederland bieden.

Goede timing van inkopen

Tot slot kan een energieleverancier zich onderscheiden door de wijze waarop ze stroom inkopen. Zo kunnen leveranciers dat vaak al voor een lange tijd vooruit doen, of juist op de korte termijn. Hierdoor zie je dat er veel verschillen kunnen ontstaan tussen de tarieven van energieleveranciers.

Budget Energie probeert altijd zo slim mogelijk hun gas en stroom in te kopen waardoor ze de tarieven zo laag mogelijk kunnen houden.

Bekijk direct het aanbod van Budget Energie in onze energie vergelijker

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team