Nieuws   Energie  
Prijsplafond over de helft: hoe voorkom je daarna een hogere energierekening

Prijsplafond over de helft: hoe voorkom je daarna een hogere energierekening

Gepubliceerd op: 20 juli 2023

Sinds 1 januari 2023 is het prijsplafond voor energie in Nederland van kracht en we zijn al over de helft van de periode. Dit plafond, dat geldig is tot en met 31 december 2023, is een maatregel van de overheid om consumenten te beschermen tegen torenhoge energieprijzen.

Hoewel het prijsplafond heeft geholpen om de stijging van de energierekening te temperen, betalen Nederlandse huishoudens nog steeds aanzienlijk meer dan vorig jaar. In dit artikel laten we je zien hoe je ook kunt profiteren na afloop van het prijsplafond.

Ondanks het prijsplafond nog steeds hoge rekeningen

Vandaag heeft het statistiekbureau CBS gemeld dat de energierekening van een gemiddeld huishouden € 630,- hoger was op jaarbasis dan de rekening van vorig jaar in juni. Hoewel het prijsplafond heeft voorkomen dat de stijging nog hoger uitviel, betalen Nederlandse huishoudens nog steeds aanzienlijk veel voor hun energie. Het is daarom belangrijk om bewust te zijn van de mogelijkheden om de kosten te beperken.

Kies nu voor een 1-jarig contract

Direct na de invoering van het prijsplafond waren er al variabele energiecontracten beschikbaar met tarieven onder het plafond. Deze contracten waren aanvankelijk erg populair. Momenteel zijn echter de 1-jarige energiecontracten het meest in trek bij consumenten. Melvin, energie-expert van Keuze.nl, raadt deze 1-jarige contracten ten zeerste aan.

"Met een 1-jarig energiecontract verzeker je jezelf van vaste energietarieven tot juli volgend jaar. Hierdoor betaal je lage tarieven, zelfs wanneer het prijsplafond niet langer van kracht is," aldus Melvin.

Huidige tarieven allemaal onder het prijsplafond

Op dit moment is er een breed scala aan 1-jarige energiecontracten beschikbaar in vergelijkers. Maar liefst 13 energieleveranciers bieden 1-jarige contracten aan. Het goede nieuws is dat al deze energiecontracten tarieven hebben die onder het prijsplafond vallen. Dit betekent dat consumenten kunnen profiteren van stabiele tarieven en beschermd blijven tegen prijsstijgingen.

Door te kiezen voor een 1-jarig energiecontract onder het prijsplafond, kun je jezelf verzekeren van betaalbare energie en de controle behouden over je energiekosten. Neem een kijkje op in de energievergelijker om het aanbod van energieleveranciers te vergelijken.

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team