Nieuws   Energie  
Man kijkt tevreden na energiecontract afsluiten

Nieuw energiecontract afsluiten? Zo pak je dat aan

Gepubliceerd op: 08 augustus 2023

Een online energiecontract afsluiten heb je in 3 simpele stappen gedaan. Deze stappen zijn hetzelfde voor ieder type energiecontract.

Stap 1. Begin met online energieleveranciers vergelijken op jouw adres

Voor online energie vergelijken heb je niet veel nodig. Ga je voor de eerste keer een energiecontract aanvragen? Laat dan een schatting maken van je energieverbruik in de energie vergelijker. Dit doe je door het aantal personen binnen jouw huishouden te selecteren en aan te geven of je zowel gas en stroom nodig hebt, of alleen stroom.

Wil je overstappen van leverancier? Geef dan het energieverbruik op dat op je laatste jaarafrekening staat. Dit vind je in je persoonlijke account van je huidige leverancier.

Heb je alles ingevuld? Dan zie je vervolgens het beschikbare aanbod op jouw adres en wie de goedkoopste energieleverancier is voor jouw situatie. Deze staat altijd bovenaan in de resultaten.

Stap 2. Maak je keuze en vraag het energiecontract aan

Kies vervolgens de energieleverancier die het beste bij je past. Vaak is één van de eerste 3 contracten de beste keuze, op basis van de prijs en voorwaarden. We raden je daarom aan om alleen de eerste 3 energiecontracten met elkaar te vergelijken, scheelt weer tijd.

Vanuit de energie vergelijker sturen we je meteen door naar de juiste aanmeldpagina van de leverancier. Vul op de aanmeldpagina de juiste gegevens in voor je aanvraag. Belangrijk is dat je zelf de correcte datum doorgeeft wanneer het contract moet in gaan, dus wanneer de leverancier moet starten met leveren. Controleer tot slot je gegevens en bevestig je aanvraag.

💡 Heb je nu een energiecontract?
Houdt dan rekening met de einddatum bij een vast contract. Stap niet te vroeg over want dan betaal je een opzegboete.

Stap 3. Controleer of je een bevestiging hebt gehad

Binnen uiterlijk 3 dagen ontvang je een bevestiging van de leverancier, maar meestal is dat al binnen 1 dag. Vanaf dat moment gaat je 14 dagen wettelijke bedenktijd in. Mocht je je nog bedenken dan kun je binnen deze termijn afzien van je aanvraag.

Is alles in orde? Dan hoef je niks te doen en is je aanvraag definitief na 14 dagen. Heb je nog een oud energiecontract? Dan maak je vanaf dat moment automatisch gebruik van de overstapservice.

Je nieuwe leverancier regelt samen met je huidige leverancier het opzeggen van je oude contract. Jij hoeft daarvoor niets te doen. Je contract gaat vervolgens in op de afgesproken datum. Dit is ook de startdatum van levering.

💡 Vergelijk altijd online energiecontracten

Wij raden aan om een energiecontract altijd online af te sluiten via een energie vergelijker en om je niet te laten overhalen door leveranciers die je telefonisch opbellen of bij je aan de deur komen. Dit is vrijwel nooit goedkoper en kan misleiding in de hand werken.

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team