Nieuws   Energie  
Goedkoopste energiecontracten onder het prijsplafond

Goedkoopste energiecontracten onder het prijsplafond

Gepubliceerd op: 20 maart 2023

In de afgelopen maand hebben een aantal energieleveranciers hun tarieven aangepast waardoor ze onder het prijsplafond komen. Wij kijken in dit artikel naar de goedkoopste energiecontracten die momenteel beschikbaar zijn.

In de afgelopen maand hebben een aantal energieleveranciers hun tarieven aangepast waardoor ze onder het prijsplafond komen. Dit komt voornamelijk door de dalende gasprijs van de afgelopen 2 maanden. In dit artikel kijken we naar de goedkoopste energiecontracten op de markt.

Wat zijn momenteel de goedkoopste energiecontracten?

Momenteel zijn de goedkoopste energiecontracten van NextEnergy, United Consumers, Budget Energie en Mega Energie. De tarieven in de tabel zijn inclusief BTW en energiebelasting.

Leverancier

Stroomtarief

Gastarief

NextEnergy

€ 0,30 per kWh

€ 1,23 per m³

United Consumers

€ 0,37 per kWh

€ 1,38 per m³

Budget Energie

€ 0,39 per kWh

€ 1,26 per m³

Mega Energie

€ 0,35 per kWh

€ 1,27 per m³

Laatst geupdate op 21 maart 2023

Deze contracten hebben tarieven die allemaal onder het prijsplafond zitten. Variabele en dynamische contracten zijn nog steeds het meest voorkomende type contract, maar de laatste tijd hebben een aantal leveranciers ook weer vaste contracten.

Goedkoopste 6 maanden vast contract

Een nieuwe contractduur die energieleveranciers nu aan het aanbieden zijn is een vast contract voor 6 maanden. Daarbij kunnen klanten voor een half jaar vaste tarieven krijgen. Dit is ideaal voor iedereen die de komende maanden zekerheid wil voor hun energiekosten.

De tarieven van deze contracten zitten bijna allemaal onder het prijsplafond. Leveranciers zoals Eneco, United Consumers, Budget Energie en Mega Energie hebben 6 maanden vast contracten momenteel beschikbaar. Hierbij is momenteel Budget Energie de goedkoopste energieleverancier.

Wil je voor een langere tijd zekerheid voor je energietarieven? Dan kun je het beste een 1 jaar vast contract nemen.

Goedkoopste 1 jaar vast contract

Budget Energie, Innova Energie en Mega Energie hebben momenteel een 1 jaar contract beschikbaar. Als je nog meer zekerheid wil voor het komende jaar kun je ook het 1 jaar vast contract van Budget Energie nemen.

Dit is momenteel het goedkoopste 1 jaar vast contract en heeft ook tarieven die onder het prijsplafond zitten. Met dit contract zet je deze lage tarieven voor één jaar vast en heb je daardoor geen last van mogelijk prijsverhogingen voor je energie.

ContractStroomtariefGastarief
Budget Energie 1 jaar vast0,391,35


Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team