Nieuws   Energie  
Vrouw vergelijkt achter laptop

3 jaar vaste tarieven in een week tijd tot 9% duurder geworden

Gepubliceerd op: 25 april 2024

Vorige week hebben in korte tijd meerdere leveranciers hun 3-jarige energiecontracten duurder gemaakt. Dit is het gevolg van de gasprijsstijging op de beurs sinds begin april. Wie lange termijn prijszekerheid zoekt met een energiecontract, kan daarom nu het beste 3 jaar vaste energiecontracten vergelijken om zeker weten de laagste prijs af te sluiten.

Leveringskosten gas en stroom duurder

Zes grote leveranciers, waaronder Eneco, Vattenfall, Essent en Budget Energie hebben hun leveringstarieven voor 3 jaar vaste energiecontracten verhoogd. De stroomprijs is tot 3 cent per kWh duurder geworden, de gasprijs tot 6 cent per m3.

Zoveel duurder zijn de variabele leveringstarieven bij een 3 jaar contract geworden:

LeverancierStijging gasprijsStijging stroomprijs
Essent4,50%5,78%
Energiedirect3,14%8,11%
Eneco4,70%7,95%
Oxxio4,71%5,05%
Budget Energie5,03%8,65%
Vattenfall3,59%1,63%


Daarnaast heeft een aantal van deze leveranciers ook hun eenmalige bonussen aangepast.

Energie vergelijken voor 3 jaar essentieel

Zo op het eerste gezicht gaat het maar om een paar cent verhoging van de gas en stroom leveringstarieven. Maar nu ook de eenmalige bonussen zijn aangepast tussen de € 0,- en de € 300,-, zien we flinke prijsverschillen tussen de duurste energieleverancier en de goedkoopste met 3 jaar contracten.

Een snelle check met energie vergelijken voor 3 jaar vast laat nu zien dat bij een standaardverbruik van 2500 kWh en 1000 m3, je nu € 167,02 per maand betaalt. Het duurste contract in deze situatie kost op dit moment € 197,92. Dat is een verschil van € 1112,40 aan extra kosten over 3 jaar gemeten (!).

Wil je voor een lange periode je energieprijzen vastzetten, neem dan dus even de tijd om 3 jaar contracten met elkaar te vergelijken voor jouw situatie. Hiermee voorkom je dat je onnodig te veel betaalt, nu veel leveranciers hun 3 jaar tarieven hebben verhoogd en de eenmalige bonussen hebben aangepast.

Energie vergelijken 3 jaar vast

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team