Wat is een goede internetsnelheid?

Wat een goede internetsnelheid is, valt niet zo te zeggen. Dit kun je het beste bepalen vanuit de gebruiker(s). Want hoe jij het internet gebruikt, en met hoeveel personen kan weer heel anders zijn dan hoe je buurman en zijn huishouden het internet gebruiken.

Natuurlijk kun je in het algemeen zeggen dat 500 Mb/s of zelfs 1 Gb snel internet is. Maar 100 Mb/s kan net zo goed voor een éénpersoonshuishouden snel internet betekenen, omdat er voor één persoon altijd genoeg bandbreedte overblijft dan wanneer je met z’n drieën tegelijk de verbinding deelt. Een goede internetsnelheid is dus altijd relatief.

Deel je andersom thuis met zijn vijven een internet abonnement met 100 Mb/s, dan kan het allemaal wel eens een stukje trager gaan.

Om te bepalen wat nou een goede internetsnelheid is, kun je beter kijken naar ‘hoe’ gebruik je het internet en met ‘hoeveel’ personen. Kijk niet alleen naar de downloadsnelheid in het algemeen.

Wat is mijn internetsnelheid?

Wil je je internetsnelheid thuis verbeteren door voor een hogere snelheid te kiezen? Dan moet je eerst weten welke internetsnelheid je op dit moment haalt. Dit kun je heel eenvoudig achterhalen door heel kort een testprogrammatje te laten draaien op je apparaat waarmee je verbonden bent met internet.

Je internetsnelheid meten

Je hoeft hiervoor niets te downloaden, alleen een URL te openen die de internetsnelheid gekoppeld aan jouw IP-adres meet. In een paar seconden heb je het antwoord en kun je verder gaan met internet vergelijken.

Je internetsnelheid meten is kinderlijk eenvoudig. Met de Ookla-speedtest weet je binnen een paar seconden zowel je huidige download- als uploadsnelheid van jouw internet thuis.

Wat is een goede internetsnelheid?