Wat is een goede internetsnelheid?

Wat een goede internetsnelheid is, valt niet zo te zeggen. Om te beslissen wat een goede internetsnelheid is, kun je dit het beste bepalen vanuit de gebruiker(s). Want hoe jij het internet gebruikt, en met hoeveel personen kan weer heel anders zijn dan hoe je buurman en zijn huishouden het internet gebruikt.

Natuurlijk kun je in het algemeen zeggen dat 500 Mb/s of zelfs 1 Gb snel internet is. Maar net zo goed kan 100 Mb/s voor een eenpersoonshuishouden snel internet betekenen, omdat er voor één persoon altijd genoeg bandbreedte overblijft dan wanneer je met z’n drieën tegelijk de verbinding deelt.

Deel je andersom thuis met zijn vijven een internet abonnement met 100 Mb/s downloadsnelheid, dan kan het allemaal wel eens een stukje trager gaan.

Om te bepalen wat nou een goede internetsnelheid is, kun je dus beter kijken naar ‘hoe’ gebruik je het internet en met ‘hoeveel’ personen en niet alleen naar de downloadsnelheid in het algemeen.

Wat is mijn internetsnelheid?

Wil je je internetsnelheid thuis verbeteren door voor een hogere snelheid te kiezen? Dan moet je eerst weten welke internetsnelheid je op dit moment haalt. Dit kun je heel eenvoudig achterhalen door heel kort een testprogrammatje te laten draaien op je apparaat waarmee je verbonden bent met internet.

Je hoeft hiervoor niets te downloaden, alleen een URL te openen die de internetsnelheid gekoppeld aan jouw IP-adres meet. In een paar seconden heb je het antwoord en kun je verder gaan met internet vergelijken.

Je internetsnelheid meten

Je internetsnelheid meten is kinderlijk eenvoudig. Met de KPN-speedtest weet je binnen een paar seconden zowel je huidige download- als uploadsnelheid van jouw internet thuis.

Wat is een goede internetsnelheid?