Als student heb je misschien wat minder te besteden. Gelukkig kun je makkelijk besparen op een internet abonnement waarbij je geen last hebt van traag internet. We leggen je uit hoe je de juiste internetsnelheid kiest voor jouw studentenhuis zodat je met al je huisgenoten tegelijk kunt internetten zonder teveel te betalen.

Internet adviessnelheden voor studentenhuizen

Check de adviessnelheden op basis van het aantal personen in je studentenhuis, en vind snel jullie beste internet provider.

Grootte studentenhuisAanbevolen internetsnelheid
T/m 3 personen50-100 Mb/s

Bekijk aanbod →

4 t/m 5 personen100-150 Mb/sBekijk aanbod →
6 t/m 7 personen150-200 Mb/sBekijk aanbod →
8 t/m 10 personen200-300 Mb/sBekijk aanbod →
10+ personen+300 Mb/sBekijk aanbod →

Vul bij het vergelijken je postcode in om het goedkoopste internet abonnement te vinden voor jouw studentenhuis.

De vuistregel met de juiste internetsnelheid is: reken voor gewoon surfen en internetten 25 Mb/s per persoon. Ben je daarnaast vooral aan het streamen, reken dan 50 Mb/s per persoon.

Internet abonnementen voor kleine studentenhuizen - tot 4 personen

Woon je in een klein studentenhuis met minder dan 4 personen? Dan heb je waarschijnlijk voldoende aan een internetsnelheid van 50 tot 100 Mb/s.

Zitten jullie vaak tegelijk thuis te gamen of te streamen, dan heb je wat meer Mb/s nodig. Je kunt dan beter kiezen voor 150 Mb/s zodat je geen last hebt van elkaar.

Deze snelheid is te verkrijgen via elk type internet verbinding, namelijk (A)DSL, kabel én glasvezel. We raden je aan (A)DSL internet te kiezen omdat dat vaak het goedkoopst is. Het prijsverschil tussen DSL en glasvezel wordt wel steeds kleiner. Als je al glasvezel kunt krijgen, kan dit soms zelfs goedkoper zijn.

Internet abonnementen voor middelgrote studentenhuizen - 4 tot 8 personen

In een studentenhuis met 4 tot 8 personen raden we je aan een abonnement af te sluiten met 150 tot 200 Mb/s.

De kans is groot dat je vaak met meerdere huisgenoten tegelijk thuis bent. Zeker als jullie dan bijvoorbeeld allemaal tegelijk een serie zitten te kijken, heb je deze internetsnelheid al gauw nodig.

Internet abonnementen met 150-200 Mb/s zijn altijd te verkrijgen met een glasvezel- of kabel verbinding, en meestal ook met (A)DSL. Door je postcode in te vullen bij het internet vergelijken, zie je welke verbindingen beschikbaar zijn voor jouw studentenhuis. Het goedkoopste abonnement zal dan bovenaan komen te staan.

Kabel vs glasvezel internet

We adviseren je glasvezel internet te nemen in plaats van kabel als je dit al kunt krijgen. Met glasvezel internet is je uploadsnelheid namelijk gelijk aan je downloadsnelheid. Met kabelinternet is je uploadsnelheid maar 1/10 van je downloadsnelheid. Verder is glasvezel vaak goedkoper dan kabel internet omdat er meer concurrentie is. Kabel internet wordt namelijk landelijk alleen geleverd door Ziggo en regionaal door Caiway. Glasvezel wordt door veel meer (budget) providers geleverd. Met glasvezel vergelijken vind je het goedkoopste abonnement voor jouw studentenhuis.

Internet abonnementen voor grote studentenhuizen - 8+ personen

In een groot studentenhuis met met méér dan 8 personen heb je zeker 200 Mb/s internet nodig. Eigenlijk kun je zelfs het beste abonnementen vergelijken met minstens 250 Mb/s internet.

Grote kans dat jullie in zo'n groot studentenhuis vaak tegelijk online les zitten te volgen, serie aan het kijken zijn of zitten te gamen. Ook dan wil je geen storend internet.

Internetsnelheden vanaf 250 Mb/s zijn alléén verkrijgbaar via een kabel of glasvezel verbinding.

Ook met deze internetsnelheid hoef je niet extreem duur uit te zijn gelukkig. Met internet vergelijken vind je goedkoop internet bij de beste internet provider voor jouw studentenhuis. En je kunt de kosten natuurlijk met veel huisgenoten delen waardoor je per persoon niet veel kwijt hoeft te zijn.

Laat je niet misleiden voor onnodig duur internet. Een internetsnelheid van 1000 Mb/s heb je echt alleen nodig als je met meer dan 15 personen intensief internet gebruikt.

De beste internet provider voor jouw situatie

Vind hier de beste internet provider bij de passende internetsnelheid en -verbinding voor jouw studentenhuis.

Groepsgrootte

SnelheidVerbindingProvider
Tot 4 personen50-100 Mb/s(A)DSL
Youfone logo
Tot 4 personen50-100 Mb/sKabel
Ziggo logo
Tot 4 personen50-100 Mb/sGlasvezel
Youfone logo
4-8 personen150-200 Mb/s(A)DSL
KPN logo
4-8 personen150-200 Mb/sKabel
Ziggo logo
4-8 personen150-200 Mb/sGlasvezel
Youfone logo
Vanaf 8 personen+250 Mb/sKabel
Ziggo logo
Vanaf 8 personen+250 Mb/sGlasvezel
Youfone
Internet abonnementen vergelijken voor studenten