Wanneer krijg je de eindafrekening energie?

Je krijgt de eindafrekening energie in de volgende twee gevallen:

  1. Wanneer je overstapt naar een andere leverancier
  2. Wanneer je gaat verhuizen

De eindafrekening wordt je binnen 6 weken toegestuurd. In het geval van verhuizen wordt de eindafrekening naar je nieuwe adres gestuurd. Mocht je hem gemist hebben, of kwijt zijn? Je kunt je eindafrekening ook online bekijken in je persoonlijke account van je leverancier.

We raden je aan je eindafrekening altijd even goed te controleren. Meestal is het helemaal in orde en kun je hem gauw weer opbergen.

Eindafrekening energie bij overstappen

De eindafrekening bij overstappen wordt opgemaakt op basis van je meterstanden op het moment van overstappen. Daarom is het belangrijk dat je huidige leverancier de correcte meterstanden van jou overneemt.

Eindafrekening energie bij verhuizen

Ook als je gaat verhuizen maar wel bij dezelfde leverancier blijft, krijg je de eindafrekening. Dit gaat over het verbruik op je oude adres. Ook bij verhuizen is het belangrijk dat je leverancier de correcte meterstanden in de oude woning overneemt voor het opmaken van de eindafrekening.

Nieuw termijnbedrag bij verhuizen

Je energieleverancier gaat gewoon verder met leveren op je nieuwe adres en berekent een nieuw voorschotbedrag voor je dat past bij je nieuwe woonsituatie.

Zo kan het zijn dat je groter bent gaan wonen, of zonnepanelen krijgt. Dit heeft invloed op de hoogte van je nieuwe termijnbedrag.

In beide gevallen geldt:

Heb je een slimme meter thuis? Dan hoef je helemaal niets te doen, en worden de meterstanden automatisch uitgelezen. Heb je nog geen slimme meter, dan is het belangrijk dat je zelf even je meterstanden (online) doorgeeft.

Wanneer krijg je de eindafrekening energie?