Nieuws   Internet  
Vrouw met Ziggo contract

Ziggo opzeggen? Zo kom je van Ziggo af (vanwege een prijsverhoging)

Ziggo verandert regelmatig wat aan hun dienstverlening. Van flinke prijsverhogingen, andere apparatuur, tot veranderende pakketten of algemene voorwaarden. Heb jij een reden waarom je Ziggo gedag wil zeggen? Dan hoef je Ziggo in de meeste gevallen niet zelf op te zeggen, maar wordt dit gratis voor je geregeld met overstappen.

Wanneer kan ik Ziggo opzeggen?

Voordat we ingaan op hoe je Ziggo opzegt, is het belangrijk om te checken of jij je Ziggo abonnement al kunt opzeggen.

1. Bij een prijsverhoging mag je binnen de door Ziggo gestelde termijn gratis opzeggen

Verhoogt Ziggo de abonnementsprijzen (met een inflatiecorrectie)? Dan moet Ziggo je hiervan persoonlijk op de hoogte stellen en aangeven tot welke datum je uiterlijk kosteloos je abonnement mag opzeggen.

💡 Als Ziggo klant kun je nú nog kosteloos opzeggen tot 1 juli 2023
Ziggo voert vanaf 1 juli 2023 een inflatiecorrectie van 8,5% door op al hun internet abonnementen, ook met tv en vast bellen. Hierover hebben alle klanten bericht gehad. Vanwege deze inflatiecorrectie mag je gratis Ziggo opzeggen door over te stappen op een ander internet abonnement.

2. Op ieder moment zodra je contractvrij bent kun je Ziggo kosteloos opzeggen

Ook zonder prijsverhoging kun je vaak gratis overstappen. Dat is altijd na 1 maand als je een Ziggo maandelijks opzegbaar abonnement hebt afgesloten. Ben je destijds overgestapt met een speciale Ziggo aanbieding voor 12 maanden? Dan ben je na 12 maanden ook contractvrij, als je je abonnement niet tussentijds hebt verlengd. Houd wel rekening met 30 dagen opzegtermijn.

3. Wanneer Ziggo de algemene voorwaarden verandert mag je gratis opzeggen

Past Ziggo de algemene voorwaarden aan, ook dan mag je op dat moment je abonnement ook eenzijdig ook al ben je nog niet contractvrij.

Hoe zeg je Ziggo op?

Ziggo opzeggen is betrekkelijk makkelijk en heb je in een paar stappen gedaan.

💡 Opzeggen hoeft je meestal niet zelf te doen
Goed om te weten is dat je in bijna alle gevallen Ziggo niet zelf hoeft op te zeggen, maar je nieuwe internet provider dat voor je regelt met de gratis overstapservice.

1. Kijk eerst of er een alternatief is voor Ziggo op jouw adres

Heb je je zinnen gezet op een andere internet provider dan Ziggo? Controleer dan eerst met internet vergelijken of je wel kunt overstappen. Op veel adressen waar Ziggo internet levert via de kabel, ligt ook DSL, of inmiddels al glasvezel. Maar zeker niet overal.

Ligt er een DSL- of glasvezelverbinding op jouw adres, dan zijn de beste alternatieven om naar over te stappen KPN of T-Mobile.

Andere goedkopere Ziggo alternatieven op het KPN-netwerk zijn:

  • Budget Alles in 1
  • Online.nl
  • Youfone

2. Maak je keuze voor een ander internet abonnement en vraag deze aan

Heb je andere opties voor Ziggo op jouw adres? Kies dan een andere internet provider in de vergelijker op basis van jouw voorkeuren en vraag het abonnement aan.

3. Maak gebruik van de gratis overstapservice

Je hoeft Ziggo niet zelf op te zeggen als je overstapt naar een nieuwe provider via de internet vergelijker. Je maakt dan automatisch gebruik van de gratis overstapservice.

Ben je binnen de 14 dagen wettelijke bedenktijd nog steeds overtuigd van je overstap, dan regelt je nieuwe provider na deze termijn samen met Ziggo dat jouw nieuw internet abonnement in gaat op de afgesproken ingangsdatum - meestal de einddatum van je huidige contract.

💡 Combivoordelen vervallen
Let met overstappen van Ziggo even op als je een mobiel abonnement van Vodafone of Hollandsnieuwe hebt met Ziggo combivoordeel. Deze voordelen komen te vervallen zodra je overstapt naar een andere provider.

Wanneer zelf Ziggo opzeggen?

Wil je niet overstappen maar je abonnement eenzijdig opzeggen omdat je gaat samenwonen op een adres waar al internet is, of omdat je een Ziggo abonnement voor een overleden familielid wil opzeggen? Dan dien je Ziggo wel zelf op te zeggen. Dit kan telefonisch, per brief of e-mail. Gebruik hier een gratis voorbeeldbrief om Ziggo op te zeggen.

Bron: Keuze.nl
Internet

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team