Nieuws   Nu ga je ook bij Greenchoice terugleverkosten betalen voor je zonnepanelen
Nu ga je ook bij Greenchoice terugleverkosten betalen voor je zonnepanelen

Nu ga je ook bij Greenchoice terugleverkosten betalen voor je zonnepanelen

Greenchoice gaat als een van de laatste energieleveranciers ook vaste terugleverkosten rekenen. Dit betekent dat klanten voortaan een bedrag gaan betalen per kilowattuur (kWh) die zij terugleveren aan het net. Dit doen zij op dezelfde manier als eerder ook Eneco en ENGIE hebben aangekondigd. Hiermee komt het hoger vastrecht dat klanten met zonnepanelen nu al betalen, te vervallen.

Tarieven voor terugleveren

Vanaf nu zullen klanten van Greenchoice 11,6 cent per kWh betalen voor de elektriciteit die zij terugleveren. Dit tarief is vergelijkbaar met de kosten die door Eneco en ENGIE in rekening worden gebracht. Voor een huishouden dat jaarlijks 3000 kWh teruglevert, komt dit neer op een bedrag van € 348,- per jaar.
De terugleververgoeding wordt tegelijkertijd verhoogd van 0,05 cent naar 0,145 cent. Hierdoor houd je als klant dus een netto opbrengst van 0,029 ct per kWh aan over.

Hogere kosten bij meerjarige contracten

Wat echter opvalt, is dat de terugleverkosten hoger zijn voor klanten die kiezen voor een 2- of 3-jarig contract. Bij deze contracten bedraagt het tarief 12,7 cent per kWh, wat neerkomt op € 381,- per jaar voor een huishouden dat 3000 kWh teruglevert. Dit is € 33,- meer per jaar vergeleken met een eenjarig contract.

Wat betekent dit voor mij?

Ben je al klant bij Greenchoice? Dan zal je te maken krijgen met terugleverkosten wanneer je in een variabel contract zit of je vaste contract afloopt.
Wil je klant worden bij Greenchoice? Dan krijg je direct te maken met de terugleverkosten.

Bekijk het nieuwe aanbod van Greenchoice in onze energievergelijker

Bron: Keuze.nl

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team