Nieuws   Internet  
Vrouw met KPN contract

KPN opzeggen? Zo stap je over van KPN (vanwege een prijsverhoging)

Gepubliceerd op: 22 juni 2023

Heb je onlangs een prijsverhoging gehad van KPN of ben je niet tevreden met hun huidige aanbod? Dan kun je het beste kijken of je ergens anders beter af bent. In dit artikel leggen we uit wanneer je wel of niet kunt overstappen van KPN.

Wanneer kan ik KPN opzeggen?

Je kunt je contract bij KPN kosteloos opzeggen in de volgende drie situaties:

1. Je bent momenteel contractvrij

Ben je langer dan 1 jaar klant bij KPN? Dan kun je nu al gratis overstappen naar een andere provider.

Houd er rekening mee dat wanneer je overstapt van KPN, je geen combivoordeel meer krijgt op je abonnement. Als je bij KPN een telefoon- en internetabonnement hebt, ontvang je niet langer de €7,50 korting per maand. Hetzelfde geldt als je ook tv van KPN afneemt.

2. Bij een prijsverhoging (inflatiecorrectie)

Bij een inflatiecorrectie moet KPN je op de hoogte stellen van deze veranderingen en aangeven tot welke datum je uiterlijk kosteloos je abonnement kunt opzeggen.

💡 Als KPN-klant kun je nu nog kosteloos opzeggen tot 1 juli 2023
KPN voert vanaf 1 juli 2023 een inflatiecorrectie van 6,4% door op al hun internetabonnementen, inclusief tv en vast bellen. Je zou hiervan al op de hoogte gesteld moeten zijn. Als gevolg van deze inflatiecorrectie heb je de mogelijkheid om kosteloos je KPN-abonnement op te zeggen en over te stappen naar een ander internetabonnement.

3. Eén maand voor de einddatum van je contract

Loopt jouw contract over 30 dagen af? Dan kun je nu al gratis zonder boete overstappen naar een andere provider.

Hoe zeg je KPN op?

1. Vergelijk de alternatieven voor KPN op jouw adres

Check eerst met behulp van internet vergelijken welke internet providers op jouw adres voordeliger zijn dan KPN.

Wil je het liefst glasvezel vergelijken? Dan kun je kijken naar alternatieven op het KPN-netwerk, zoals:

  • T-Mobile
  • Online.nl
  • Budget Alles in 1
  • Youfone

Wil je niet per se glasvezel en is kabel internet op jouw adres ook beschikbaar? Dan is Ziggo ook een goede keuze als internetprovider, vergelijkbaar met de service van KPN.

💡 Opzeggen hoeft je meestal niet zelf te doen
Het is belangrijk om te weten dat je in de meeste gevallen KPN niet zelf hoeft op te zeggen. Je nieuwe internetprovider regelt dit namelijk voor je met behulp van de gratis overstapservice.

2. Maak je keuze voor een ander internetabonnement en vraag deze aan

Heb je een internetabonnement op jouw adres gevonden? Vraag deze dan meteen aan. Je kunt daarbij ook letten op of je bij de verschillende internetproviders een combideal kunt krijgen. Als je bijvoorbeeld een telefoonabonnement hebt bij T-Mobile of Tele2, kun je korting krijgen op je internet- en telefoonabonnement.

3. Maak gebruik van de gratis overstapservice

Wanneer je via onze internetvergelijker overstapt, maak je meteen gebruik van de gratis overstapservice. Hierdoor hoef je KPN niet zelf op te zeggen. Je hebt ook altijd 14 dagen bedenktijd wanneer je overstapt naar een nieuw internet abonnement.

KPN en je nieuwe provider zorgen ervoor dat je overstap goed wordt geregeld en dat je internetabonnement op de afgesproken datum ingaat.

Wanneer moet ik zelf KPN opzeggen?

Wil je KPN opzeggen zonder een nieuw abonnement ervoor in de plaats te nemen? Dan kun je het beste deze gratis voorbeeldbrief gebruiken om het abonnement op te zeggen.

Bron: Keuze.nl
Internet

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team