Nieuws   Internet  
Internet providers vergelijken die 4K Netflix video’s kunnen streamen

Internet providers vergelijken die 4K Netflix video’s kunnen streamen

Gepubliceerd op: 21 oktober 2021

Kijk je graag naar Netflix in de hoogste kwaliteit? Dan is het belangrijk dat je een internet provider kiest die voldoende snelheid kan leveren om je video’s in 4K te kunnen streamen. We leggen je uit welke abonnementen geschikt zijn voor 4K video streaming.

Welke internetsnelheid heb ik nodig voor Netflix?

Als je een Netflix account hebt (of welke andere streamingdienst ook) waarmee je 4K video’s kunt streamen, dan is het van belang dat je internetverbinding snel genoeg is. Streamen in 4K vraagt namelijk net wat méér van je internetverbinding.

Adviessnelheid Netflix streamen in 4K

Over het algemeen wordt gezegd dat 25 Mb/s voldoende is om 4K te kunnen streamen. Wij zeggen: kies liever iets meer bandbreedte voor de zekerheid en reken 50 Mb/s per apparaat voor een soepele kijkervaring.

Internet abonnementen vanaf 50 Mb/s of meer, zijn prima geschikt voor 4K Netflix video streaming.

Welk abonnement je het beste kunt kiezen, ligt eraan met hoeveel personen je tegelijkertijd in 4K wil streamen, en wat je per maand wil betalen. Je mag rekenen op 50 Mb/s per apparaat.

Wil je tegelijkertijd Netflix streamen in 4K op twee apparaten? Kies dan dus voor een abonnementen met 100 Mb/s internetsnelheid.


Welke internet provider kun je het beste kiezen voor Netflix 4K video streaming?

De goedkoopste opties om Netflix in 4K te streamen op één apparaat tegelijk hebben we voor je in een overzicht gezet. Dit is het goedkoopste aanbod per type internetverbinding.

ProviderType verbindingSnelheid
YoufoneDSL50 Mb/sNaar Youfone
ZiggoKabel75 Mb/sNaar Ziggo
OdidoGlasvezel50 Mb/sNaar T-Mobile

Vergelijk op de juiste internetsnelheid

Houd met het kiezen van de juiste snelheid ook rekening met het feit dat je misschien binnen jouw huishouden het internet ook voor andere dingen tegelijkertijd gebruikt.

Wil jij bijvoorbeeld ongestoord kunnen Netflixen in 4K, en wil iemand anders in huis tegelijkertijd moeiteloos online gamen? Kies dan wél de juiste internetsnelheid voor jullie huishouden om allebei lekker je ding te doen. Lees hier meer over welke internetsnelheid je het beste kunt kiezen als je daarover twijfelt.

Vergelijk providers op de beste prijs

Vooraf internet providers vergelijken op abonnementen vanaf 50 Mb/s, kan je de nodige euro’s per maand besparen als je regelmatig in hoge kwaliteit Netflix wil kijken.

De kosten voor een internetverbinding om lekker 'vlot' mee te kunnen streamen verschillen namelijk sterk per provider. Zo zijn er geschikte abonnementen vanaf 50 Mb/s en meer vanaf € 32,- per maand tot wel € 71,50 per maand. Een behoorlijk verschil dus.

We raden je daarom internet providers vergelijken aan die deze zware media bestanden moeiteloos kunnen laden, tegen de beste prijs op jouw adres.

Kies voor glasvezel internet voor de beste Netflix 4K beleving

Kun jij al glasvezel internet ontvangen op jouw adres? Dan raden we glasvezel vergelijken aan als je in haarscherpe 4K kwaliteit Netflix video's wil streamen. Met glasvezel internet kijk je namelijk naar de beste beeldkwaliteit. Bovendien betaal je met een glasvezel abonnement bij T-Mobile niets extra voor dezelfde snelheid met glasvezel ten opzichte van DSL. Goed om te weten dus.

Bron: Keuze.nl
Internet

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team