Nieuws   Creditcard  
Beste creditcard keuze

De beste creditcard? Je vindt ‘m met het ‘beste keuze’ advies

Gepubliceerd op: 08 april 2022

Een creditcard hebben heeft een hoop voordelen, en is soms onmisbaar als je gaat reizen. Ben jij op zoek naar een creditcard, maar weet je niet welke je moet kiezen of hoe je goed de vergelijking kunt maken? Met het beste creditcard keuze advies bespreken we de beste creditcards per categorie: allround, voor op reis en voor studenten.

Wat is de beste creditcard?

Heel simpel: die is er niet. Er niet één creditcard de beste. Het hangt heel sterk af van waarvoor je de creditcard wil gebruiken.

Wil je een creditcard vooral om mee te winkelen? Of zoek je een veilig betaalmiddel voor op reis? Elke situatie heeft een selectie kaarten die beter geschikt is vanwege de (aanvullende) voorwaarden en prijs.

Zoek je een creditcard die op alle vlakken redelijk goed scoort? Dan zijn de beste allround creditcards op basis van prijs/kwaliteit:

Deze creditcards zijn vooral een goede keuze als je veel (online) aankopen doet, vanwege de aflevergarantie en lange aankoopverzekering van 180 dagen.

Ook hebben deze twee kaarten een nuttige aanvullende reisverzekering. Handig als aanvulling op je losse reisverzekering.

Zoek je een creditcard voor reizen met een goede (aanvullende) reisverzekering? Dan zijn de beste creditcards voor reizen:

Stap je regelmatig in het vliegtuig of in een huurauto? In dat geval is het slim om een creditcard te zoeken die een uitgebreide dekking heeft voor vliegreizen, en/of extra zekerheid biedt voor huurauto’s.

Naast de vele andere voordelen van de AMEX Gold Card, biedt deze kaart specifiek veel voordelen voor vliegreizen.

Heb je vaak een huurauto nodig (op vakantie)? Dan is de ANWB Silver Card een interessante keuze, en goedkoper dan de AMEX Gold Card.

Met een creditcard specifiek voor reizen is het handig om te kijken of deze een uitgebreide reisverkering heeft (en annuleringsverzekering) en of je je niet dubbel verzekerd, of onderverzekerd.

Heb je nog geen reisverzekering? Dan kan een creditcard met uitgebreide reis- en annuleringsverzekering een slimme keuze zijn. Boek je je reis volledig met je creditcard, dan ga je goed verzekerd op reis.

Ben je tot slot student? Dan zijn de beste creditcards voor studenten:

  1. ABN AMRO Studenten Card
  2. SNS Creditcard voor Studenten

Als student kom je niet altijd in aanmerking voor een bankonafhankelijke creditcard, van bijvoorbeeld Visa, Mastercard of American Express. Maar ook met een niet al te hoog inkomen zijn er toch opties.

Zo geven diverse banken creditcards uit voor studenten. De ABN AMRO bank en SNS Bank hebben momenteel de goedkoopste creditcards voor studenten, waar je met een minimum inkomen van al 500,- per maand een aanvraag kunt doen.

Zit je niet bij een van deze banken, of wil je niet speciaal een betaalrekening hoeven openen bij een andere bank, dan is een prepaid creditcard vaak de beste keuze.


Alle creditcards vergelijken

Wil je alle creditcards naast elkaar zetten op voorwaarden en prijs? Dat kun je eenvoudig doen met creditcard vergelijken.

Met de filter kun je aangeven welke creditcards je wil vergelijken. Allemaal, of alleen bankonafhankelijke kaarten. Je ziet meteen de prijs, de belangrijkste voorwaarden en voordelen per creditcard in een overzicht.

creditcard vergelijken

In ‘beste keuze‘ bespreken we regelmatig wat de beste keuzes zijn voor een product of dienst. Zo maken we een voorselectie om jou te helpen met het kiezen, en weet je waar je op moet letten.

Bron: Keuze.nl
Creditcard

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team