Meest aangevraagde creditcards

Dit zijn de populairste creditcards van Nederland. Ook jouw keuze?

Goedkoopste
Mastercard logo

€ 29,95 / jaar

Mastercard Classic

Tot € 5.000,- bestedingslimiet

 • Wereldwijde dekking
 • Aankopen tot 180 dagen verzekerd
 • Minimaal inkomen: € 1.150 netto per maand
 • Geldopname: 4% bij creditsaldo, 1% bij positief tot € 1,50
 • Airmiles sparen
Visa logo

€ 39,95 / jaar

Visa World Card

Tot € 5.000,- bestedingslimiet

 • Meest geaccepteerde kaart wereldwijd
 • Aankopen tot 180 verzekerd
 • Minimaal inkomen: € 1.150 netto per maand
 • Geldopname: 4% bij creditsaldo, 1% bij positief tot € 1,50
 • Kortingsacties van ICS Card
American Express logo

€ 35,00 / jaar

AMEX Blue

Variabel bestedingslimiet

 • Aankopen tot 90 dagen verzekerd
 • Minimaal inkomen: € 20.000,- bruto per jaar
 • Geldopname: 3,5% met een minimum van € 4,50
 • Gratis bij minimale besteding van € 3.000,- per jaar
 • Eerder concert tickets kopen

Vraag een creditcard aan in slechts 3 stappen

Een creditcard aanvragen doe je eenvoudig online. Met de volgende stappen vraag je 'm aan en maak je 'm klaar voor gebruik.

Stap 1. Vergelijk creditcards

Vergelijk het aanbod aan creditcards. Let daarbij op de kaart voor- en nadelen, de voorwaarden en de prijs.

Stap 2. Kies een creditcard en vraag 'm online aan

Vraag vervolgens de creditcard van je keuze aan. Wij sturen je door naar de website van de aanbieder, daar vraag je de creditcard aan door het online aanmeldformulier in te vullen.

Doorloop ook het identificatieproces van de aanbieder. Volg hiervoor de instructies van de aanbieder op tijdens je aanvraag. Dit is belangrijk om je aanvraag te kunnen voltooien.

Stap 3. Activeer je creditcard

Is je aanmelding succesvol verlopen? Dan ontvang de creditcard binnen 3 weken bij je thuis, vaak binnen 2 weken. Vanwege de BKR-toetsing duurt de levertijd soms langer dan je misschien gewend bent.

Vergeet tot slot niet om de creditcard eerst te activeren om 'm te kunnen gebruiken. Je ontvang uit veiligheidsoverwegingen een aparte brief per post met de activatie instructies.

In ons beste creditcard keuze advies helpen we je met het kiezen van de best passende creditcard.

Stappenplan creditcard aanvragen

93% van de bezoekers beveelt ons aan!

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,1 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Kiyoh beoordeling

Waar moet je aan voldoen om een creditcard te kunnen aanvragen?

Om in aanmerking te komen voor een creditcard (niet-prepaid) dien je aan de volgende vereisten te voldoen:

 • Je bent minimaal 18 jaar
 • Je woont in Nederland
 • Je hebt voldoende netto inkomsten om maandelijks te kunnen aflossen
 • Je hebt geen negatieve BKR-registratie

Hoeveel moet ik verdienen om een creditcard aan te vragen?

Voor veel creditcards van ICS moet je netto minimaal € 1.150, - per maand verdienen om deze aan te kunnen vragen. Dit geldt voor de goedkoopste creditcards. Dit bedrag is wat je over moet houden na aftrek van je vaste lasten. Voor duurdere kredietkaarten worden hogere inkomenseisen gesteld. Een creditcard aanvragen via je bank kan vaak al bij een lager netto inkomen, meestal van € 650,-.

Creditcard aanvragen zonder vast inkomen

Voor het aanvragen van een creditcard heb je niet per se een vast inkomen nodig, wel een consistent inkomen. Ook op basis van een wisselend inkomen, bijvoorbeeld omdat je ZZP'er bent, kom je wel in aanmerking voor een creditcard. De uitzondering die creditcardmaatschappijen maken is als je van een (WW-)uitkering leeft. Dit telt niet mee als vast inkomen.

Kan ik met een BKR-registratie een creditcard aanvragen?

Om een creditcard te kunnen aanvragen wordt altijd een BKR-toetsing gedaan. Je hebt een positieve BKR-registratie nodig om een gewone creditcard te kunnen aanvragen.

Heb je een negatieve BKR-registratie, dan kun je helaas geen gewone creditcard aanvragen, wel een prepaid creditcard. Die kun je altijd zonder BKR-toetsing aanvragen.

Dit heb je nodig om een creditcard te kunnen aanvragen

Voor het aanvragen van een creditcard heb je niet veel nodig. Vraag je een creditcard via je bank aan, dan heeft de bank jouw persoonlijke gegevens al omdat je daar een bankrekening hebt.

Om een creditcard te kunnen aanvragen via een creditcardmaatschappij zoals ICS, heb je ook niet veel nodig. Meestal vraagt de aanbieder in het online aanmeldformulier alleen om een geldig identiteitsbewijs (paspoort of ID-kaart) en de hoogte van je netto inkomen.

Daarnaast zul je de app van de kredietverstrekker (ICS) moeten downloaden en het identificatieproces doorlopen. Dit is een vereiste om de aanvraag te kunnen voltooien.

Creditcards bekijken

Kun je een spoedaanvraag voor een creditcard doen?

Het is mogelijk om voor een creditcard een spoedaanvraag te doen. Het beste kun je hiervoor de creditcardmaatschappij opbellen na je aanvraag en zeggen dat er spoed achter zit.

Door van je creditcard aanvraag een spoedaanvraag te maken kun je hiermee de levertijd versnellen naar 1 week, in plaats van 2 weken (of soms langer).

Helaas zul je bij een spoedaanvraag dus alsnog moeten rekenen op een levertijd van een week, dit heeft te maken met de BKR-toetsing. Belangrijk is dus wel om je creditcard op tijd aan te vragen.

Kan ik een tweede creditcard aanvragen?

Het is algemeen mogelijk om meerdere creditcards aan te vragen. Dit is bij meerdere creditcardmaatschappijen mogelijk, mits je aan de voorwaarden van de creditcardmaatschappij voldoet.

Goed om te weten is dat bij sommige creditcardmaatschappijen waaronder Visa, je bij de aanvraag van een Visa World Gold card of Visa World Platinum card er een tweede creditcard gratis bij krijgt.

Dit kun je doen als je geen gewone creditcard kunt aanvragen

Kom je op basis van je inkomen niet in aanmerking voor een creditcard aanvraag? Dan heb je nog 3 mogelijkheden om aan een creditcard te komen.

1. Vraag een prepaid creditcard aan

Met een prepaid creditcard krijg je directe goedkeuring. Hiervoor geldt namelijk namelijk geen BKR-toetsing of minimum inkomen. Een prepaid creditcard betaal je vooraf. Je zet een vooraf betaald bedrag op je prepaid creditcard, en kun daarom geen schulden maken.

2. Vraag een partnercard aan

Heb je een partner met een creditcard op zijn of haar naam? Dan kan je partner voor jou bij een aantal creditcardmaatschappijen een partnercard aanvragen. Dit kan in ieder geval bij Visa en American Express. Let wel op: De partnercard komt ook op naam van je partner te staan, die is dus ook verantwoordelijk voor de aflossing.

3. Laat iemand anders garant staan

Vraag je een creditcard via ICS aan, bijvoorbeeld een Visa card of Mastercard, dan is het mogelijk om een familielid of partner voor jou garant te laten staan.

Creditcard aanvragen bij deze aanbieders

Via ons vraag je creditcards aan de bekendste creditcardaanbieders.

Visa logo
Mastercard logo
American Express logo
ING logo
SNS logo
ABN Amro logo
Knab logo
Rabobank logo
N26 logo
ANWB logo