Welke internetverbinding kan ik het beste kiezen?

Welke internetverbinding je het beste kunt kiezen hangt in eerste instantie af van wat er op jouw adres beschikbaar is. Dat beperkt of vergroot je mogelijkheden.

Met de internet postcodecheck zie je precies welke internetverbindingen op jouw adres mogelijk zijn, en welke abonnementen je kunt kiezen.

Heb je meerdere opties in type internetverbindingen? Dan kun je het beste je keuze maken aan de hand van welke internetsnelheid je nodig hebt.

Wil je gewoon lekker ongestoord en supersnel internetten? Kies dan wat ons betreft voor glasvezel internet als dat al beschikbaar is op jouw adres. Heb je nog geen glasvezel toegang? Dan is kabel internet de snelste en meest stabiele optie. Heb je aan een simpele, maar goede internetverbinding voldoende? Dan is DSL-internet in de meeste gevallen een prima oplossing, en bovendien de voordeligste keuze.

Houd met internet vergelijken rekening met de maximaal haalbare internetsnelheid op jouw postcode. Het heeft namelijk geen zin om een sneller abonnement af te sluiten dan de maximaal haalbare snelheid op jouw adres. Je krijgt geen snellere verbinding.

Glasvezel of kabel kiezen?

Kun je zowel glasvezel internet als kabel internet ontvangen? Dan raden wij je aan te kiezen voor glasvezel. De prijs van glasvezel is aanzienlijk goedkoper geworden en verschilt maar weinig met kabel internet. Heb je een hoge internetsnelheid nodig? Dan is glasvezel zelfs voordeliger.

Welke internetverbinding kan ik het beste kiezen?