Makkelijk vergelijken
Makkelijk vergelijken Alles in één handig overzicht
Overstapservice
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
9,1 9,1 Kiyoh beoordeling
94% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh
FD Gazellen winnaar Van 2018 tot en met 2022!

Top 3 inboedelverzekeringen voor studenten

Bekijk de drie studenten inboedelverzekeringen die wij aanraden.

Meest gekozen
Inshared logo
InShared
 • (Audio-) apparatuur verzekerd tot € 20.000
 • Jaarbeloning
 • Kostbaarheden verzekerd tot € 35.00
 • Lage premies voor studenten
FBTO logo
FBTO
 • Veel uitbreidingsmogelijkheden
 • Lage premies voor studenten
 • Diefstalgevoelige inboedel verzekerd tot € 35.000,-
Centraal beheer logo
Centraal beheer
 • Allrisk verzekerd
 • Korting met verzekering bij Zilveren Kruis, ZieZo, Pro Life of De Friesland
 • Diefstalgevoelige inboedel verzekerd tot € 35.000,-
 • Lage premies voor studenten

Tips voor een studenten inboedelverzekering

Voordat je een inboedelverzekering neemt is het handig om de volgende tips te bekijken zodat je de beste keuze kan maken.

Check of je niet al verzekerd bent

Vraag eerst na of je verhuurder of studentenhuisvesting al een inboedelverzekering heeft geregeld. 

Check ook altijd even of je bent meeverzekerd op de gezinspolis van je ouders. Hiermee voorkom je dat je dubbel betaalt voor het verzekeren van je spullen.

Dubbel verzekerd inboedelverzekering student

Korting op je inboedelverzekering

Bij verschillende verzekeraar zoals Centraal Beheer, InShared en FBTO heb je de mogelijkheid om aan te geven dat je in een studentenkamer woont. Deze inboedelverzekeringen komen ook met andere voorwaarden en lagere premies. 

Je kunt tijdens het vergelijken ook aangeven dat het gaat om ‘kamerbewoning’ voor een lagere premie. Je profiteert dan nog steeds van lagere kosten, zelfs bij verzekeraars die geen aparte verzekeringen hebben voor studenten.

Studenten korting op inboedelverzekering

Is een inboedelverzekering voor studenten verplicht?

Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar we raden je wel sterk aan om er één af te sluiten. Op studentenkamers bevinden zich meestal meubels, smartphones, laptops en tv's die al snel duizenden euro's waard zijn. Helaas vindt er ook veel diefstal plaats in studentenwoningen.

Vermijd dus het risico dat je met diefstal of schade deze spullen kwijt raakt en niks vergoed krijgt. Voor maar een paar euro per maand zorg je er met een inboedelverzekering voor jouw kostbare spullen allemaal verzekerd zijn.

Vergoeding inboedelverzekering bij schade aan je je smartphone of laptop

Bij veel verzekeraars ben je standaard tot € 35.000,- aan spullen verzekerd tegen diefstal. Is de totaalwaarde van je spullen hoger dan dit bedrag? Dan hebben verzekeraars zoals FBTO opties om dit bedrag te verhogen. Hierbij moet je wel iets hogere premies betalen.

Kijk bij een inboedelverzekering ook goed naar de opties bij hun kostbaarhedenverzekering. Dit is een toevoeging voor je inboedelverzekering waarmee je spullen verzekerd zijn zelfs als je naar buiten gaat.


Wat vergoedt een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering dekt alle schade aan de spullen in je kamer. Daarnaast heb je ook de volgende dekking:

 • Schade door brand, water of storm (vanaf windkracht 7).
 • Schade tijdens een verhuizing op beide adressen en wanneer je spullen tijdelijk in opslag staan (90 dagen).
 • Dekking tegen diefstal voor je spullen in je kamer zoals laptops, tablets, smartphones of spullen die standaard in je tuin staan.

Sieraden en horloges zijn verzekerd tot € 15.000 tenzij je ze in een kluis opbergt die voldoet aan de eisen van de verzekeraar.


Verschillende vormen van inboedelverzekeringen

Extra uitgebreid: Dit is de meest basic inboedelverzekering. Hierbij heb je dekking voor alle voorvallen die gemeld staan in de polisvoorwaarden van de verzekeraar.

Allrisk: Met deze polis wordt alle schade gedekt, tenzij uitgesloten in de polisvoorwaarden. Je bent hiermee gedekt voor schade die je zelf hebt veroorzaakt zoals het laten vallen van je smartphone. Bij een allriskdekking betaal je een hogere premie voor meer dekking.

Aanvullende verzekeringen voor studenten

Je kunt bovenop je inboedelverzekering nog een aantal aanvullende verzekeringen afsluiten:

Kostbaarhedenverzekering: Bij een inboedelverzekering ben je vaak gedekt voor schade en diefstal tot een beperkt bedrag. Met een kostbaarhedenverzekering zorg je ervoor dat al je luxe spullen of dure verzamelingen verzekerd zijn in geval van diefstal, verlies of schade.

Glasverzekering: Zoals de naam al zegt wordt hierbij de ruiten van je studentenkamer gedekt. Check wel goed of dit niet al standaard wordt gedekt door de verhuurder.

Buitenshuisdekking: Heb je beschikking tot een tuin en heb je daar meerdere spullen staan. Dan kan een buitenhuisdekking handig voor jou zijn. Hiermee verzeker je alle losse spullen in je tuin, garage of schuur.


Inboedelverzekering voor studenten in het buitenland

Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om een inboedelverzekering voor je kamer te regelen wanneer je naar het buitenland gaat.

Bij een inboedelverzekering in het buitenland is het belangrijk dat je op dezelfde plek blijft. Sommige verzekeraars staan je ook toe om eenvoudig je adres te wijzingen naar je nieuwe buitenlandse adres. Check wel goed bij de verzekeraar of dit mogelijk is.


Kan ik een inboedelverzekering met huisgenoten afsluiten?

De meeste verzekeraars hebben alleen de mogelijkheid om een inboedelverzekering af te sluiten met het gezin. Dit komt omdat er voor verzekeraars te veel risico’s zijn wanneer het gaat om gezamenlijke ruimtes die door meerdere personen worden gedeeld.

Er zijn maar weinig verzekeraars die dit toelaten en in deze gevallen hanteren verzekeraars vaak strenge voorwaarden. In de meeste gevallen is het dus niet mogelijk om samen met je huisgenoot een inboedelverzekering te nemen.


Inboedelverzekering afsluiten met gezinspolis

Bij sommige verzekeraars is de inboedel van studerende kinderen op kamers standaard meeverzekerd. Dit is het geval bij de gezinspolis van de volgende verzekeraars:

 • Mintley
 • Vereniging Eigen Huis
 • Verzekeruzelf.nl
 • SNS
 • ZLM
 • Allianz Direct