Wat is sim only?

Met sim only sluit je een mobiel abonnement af met simkaart zonder telefoon. Je legt vooraf vast hoeveel MB aan internet en hoeveel belminuten /sms tegoed je nodig hebt per maand. Ook leg je vooraf de duur van je contract vast. Twijfel jij om een sim only abonnement aan te vragen? Je leest hier meer over de voor- en nadelen van sim only.

Bekijk de voor- en nadelen van sim only:

Voordelen sim onlyNadelen sim only

Goedkoop bij veel gebruik

Contract voor minimaal één maand tot maximaal 2 jaar

Maandelijks automatisch nieuw tegoed
Tegoed één maand geldig
Duidelijkheid over je maandelijkse kosten
Achteraf betalen

Voordelen sim only

Het grote voordeel van sim only is dat je hiermee het goedkoopst uit bent bij veel gebruik. Zeker in vergelijking met een prepaid simkaart. Maar ook de prijs per MB wordt goedkoper bij een hogere internetbundel.

Een ander voordeel van sim only is dat je duidelijkheid hebt over je maandelijkse kosten. Je legt vooraf je tegoed vast en weet precies hoeveel dit je per maand gaat kosten.

Tenzij je natuurlijk buiten je bundel komt, gebruik maakt van betaaldiensten of buiten Europa je bundel gebruikt. In dat geval betaal je meer dan je gebruikelijke maandkosten. Bij sommige providers, zoals KPN, kan je zelfs gratis internet gebruiken buiten je bundel, maar dan wel met langzaam internet.

Nadelen sim only

Het grootste nadeel van een sim only abonnement is dat je meestal een tijdje aan een abonnement vast zit. Je sluit een abonnement af voor een contractduur van 1 of 2 jaar.

Tenzij je kiest voor sim only maandelijks opzegbaar. In dat geval kun je iedere maand je abonnement opzeggen. Handig als je flexibel wilt zijn en niet voor een lange tijd vast wil zetten aan een contract. Dit kost vaak 1 à 2 euro extra per maand.

Wat is sim only?