Wat is prepaid?

Met een prepaid simkaart koop je beltegoed vooraf. Je zit dan niet vast aan een abonnement. Dit heeft voordelen, maar ook nadelen. We vertellen je er hieronder graag meer over.

Hoe werkt prepaid?

De prepaid simkaart ziet er hetzelfde uit als een andere simkaart en stop je in de simkaarthouder van je telefoon. Deze kaart koop je in de winkel of online van een mobiele provider. Meestal betaal je een bepaald bedrag voor de simkaart met beltegoed, of je waardeert zelf het tegoed op.

Voorheen kon je het tegoed alleen opwaarderen met een opwaardeercode. Die ontving je bij aankoop in de winkel. Tegenwoordig hebben providers je dit veel makkelijker gemaakt en doe je dit ook gewoon online door in te loggen bij je provider, of via de provider app.

Met je prepaid tegoed kun je zowel bellen, sms'en als internetten. Je betaalt hier verschillende tarieven voor. Is je tegoed op? Dan zal je dit zelf moeten opwaarderen om er weer gebruik van te maken. In de tussentijd ben je nog gewoon bereikbaar en kan je gebeld en ge-sms't worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een prepaid simkaart?

Het grootste voordeel van een prepaid simkaart is dat je hiermee het goedkoopst uit bent wanneer je weinig gebruik maakt van mobiele data. Omdat je bijvoorbeeld veel gebruik maakt van bellen en internetten via wifi.

Met een prepaid kaart betaal je alleen voor de belminuten die je vooraf hebt gekocht. Wanneer je tegoed op is, zijn er geen onverwachte kosten buiten je bundel mogelijk. En heb je aan het eind van de maand nog tegoed over? Dan neem je dit gewoon mee want het tegoed op je prepaid simkaart is onbeperkt geldig.

We hebben nog even kort de voor- en nadelen van prepaid voor je opgesomd:

Voordelen prepaid

Nadelen prepaid
Goedkoop bij weinig gebruik
Duur bij veel gebruik
Tegoed onbeperkt geldig
Bij geen tegoed, kan je alleen gebeld en ge-sms't worden
Je zit niet vast aan een abonnement
Je moet zelf tegoed opwaarderen
Je betaalt vooraf

Je gaat nooit over je tegoed heen


Wat is prepaid?