Is het beltegoed op een prepaid simkaart altijd onbeperkt geldig?

Een groot voordeel van een prepaid simkaart in vergelijking met sim only, is dat je beltegoed onbeperkt geldig is. Om je tegoed onbeperkt lang te laten meegaan, stellen providers vaak wel een voorwaarde.

Voorwaarden voor onbeperkt prepaid tegoed

Om je prepaid tegoed onbeperkt te laten meegaan, stellen providers de voorwaarde dat je de simkaart minimaal één keer in de zes maanden 'actief' moet gebruiken. Dit is om te weten of de simkaart nog in gebruik is.

Provider Lebara stelt zelfs de eis dat je je simkaart één keer in de 90 dagen gebruikt.

Onder 'actief gebruiken' valt minimaal één van de volgende acties:

  • Je belt of sms't iemand
  • Je maakt gebruik van mobiel internet
  • Je koopt een internetbundel
  • Je koopt beltegoed bij

Is je simkaart te lang inactief? Dan sluit je provider je nummer af en kan je je tegoed niet meer gebruiken. Bijtijds ontvang je hierover bericht. Je kan de blokkering herstellen door binnen 30 dagen tot drie maanden (afhankelijk van je provider) weer tegoed op te waarderen. Op deze manier blijven je nummer en het tegoed gewoon van jou.

Uitzondering

Je prepaid tegoed is overigens niet onbeperkt geldig als je een opwaardeerbundel kiest, in plaats van regulier opwaardeer tegoed. Hiermee koop je een bepaalde hoeveelheid tegoed voor bijvoorbeeld een internetbundel. Dit is voor een voordeliger tarief, maar is enkel een maand geldig in plaats van onbeperkt.

Is het beltegoed op een prepaid simkaart altijd onbeperkt geldig?