Om je telefoon te gebruiken heb je een simkaart nodig. Daarbij heb je de keuze tussen een prepaid simkaart en een simkaart met sim only abonnement. Het laatste woord verklapt eigenlijk al het verschil.

Bij een sim only ga je namelijk een abonnement aan. Je sluit dan een contract af met een bepaalde hoeveelheid data- en belbundel voor minimaal 1 maand tot maximaal 2 jaar.

Met een prepaid simkaart daarentegen, zit je niet vast aan een abonnement. Jij waardeert zelf je beltegoed op, wanneer jij dat nodig vindt. Het grote voordeel van prepaid is dat je zelf volledig de kosten in de hand hebt. Ook heb je de vrijheid om op elk moment over te stappen op een andere provider of op een abonnement.

Prepaid of sim only: welke kan ik het beste kiezen?

Om erachter te komen welk type simkaart het beste bij jou past, is het handig om erover na te denken waar je je telefoon voor gaat gebruiken.

Bel en/of gebruik je veel internet onderweg? Dan ben je bij een hoog verbruik het goedkoopst uit met een sim only abonnement. Een prepaid simkaart is juist goedkoper bij weinig gebruik. Je betaalt tenslotte alleen voor je gebruik op voorhand en je tegoed is onbeperkt geldig.

Heb jij nu een prepaid simkaart en gebruik jij meer dan € 10,- beltegoed per maand? Dan kan je het beste overstappen van prepaid naar abonnement. Een sim only abonnement is goedkoper vanaf een beltegoed van meer dan € 10,- per maand.

Prepaid vs sim only