Goedkope inboedelverzekering

Waardevolle spullen rondom je woning waar je aan gehecht bent wil je met een veilig gevoel verzekeren. Dat kan met een goedkope inboedelverzekering.

Een inboedelverzekering neem je om de spullen in en rondom je huis te verzekeren tegen schade of diefstal. Niet alleen verzeker je hiermee spullen in je woning, maar ook spullen in je tuin en schuur. Schade aan de woning of tuin zelf is niet meeverzekerd, dit verzeker je met een opstalverzekering.

Een inboedelverzekering is voor iedere woonsituatie handig. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje, zoals een kapotte wasmachine waar je hard voor hebt gespaard. Je hebt de keuze uit twee type dekkingen: een basis inboedelverzekering en een all-risk inboedelverzekering. Een basis inboedelverzekering verzekert de meest voorkomende schades. Een all-risk inboedelverzekering verzekert óók plotselinge onverwachtse gebeurtenissen. Lees altijd goed de voorwaarden per verzekeraar door. Zo weet je wat er precies wordt gedekt, en of je eventueel een aanvullende dekking nodig hebt om jouw inboedel goed te verzekeren.

Naast een inboedelverzekering, valt ook een opstalverzekering onder de woonverzekeringen. Een opstalverzekering heb je alleen nodig in het geval je in een koopwoning woont. Een inboedelverzekering kun je samen met een opstalverzekering afsluiten, of los van elkaar. Een inboedel- en opstalverzekering tegelijkertijd afsluiten levert je bij veel verzekeraars korting op.

Over inboedelverzekeringen:
  • Aanvullende dekkingen buitenshuis mogelijk
  • Verzekeren voor extra bijkomende kosten, zoals opruimkosten
  • Voor zowel koop- als huurwoningen
Woonverzekeringen vergelijken

Inboedelverzekering & opstalverzekering vergelijken

Dit zijn de gemiddelde kosten voor een opstalverzekering bij de bekendste verzekeraars

Aanbieder Premiekosten per maand Eigen risico Type dekking Eenmalige kosten
Hema €7,20 €100,- Volledig €9,98 Bekijk
Nationale Nederlanden €10,64 €0,- Uitgebreid €0,- Bekijk
Ditzo €11,98 €0,- Uitgebreid €0,- Bekijk
Inshared €8,66 €150,- Uitgebreid €0,- Bekijk

De premiekosten voor je inboedel- en opstalverzekering wordt berekend op een aantal factoren. Zo is de WOZ-waarde van je woning bepalend, en de waarde van de te verzekeren inboedel. Maar ook je postcode en de beveiliging van je huis. Heb je bijvoorbeeld dubbele sloten en een beveiligingscamera? Dan kan je premie iets lager uitvallen.

Bekijk goed of je eventuele onvoorziene omstandigheden kunt afdekken met alleen een inboedelverzekering, of dat een opstalverzekering ook handig is. Het verschilt per verzekeraar wat onder de dekking van de opstalverzekering valt.

Dit zijn de gemiddelde kosten voor een inboedelverzekering bij de bekendste verzekeraars

Aanbieder Premiekosten per maand Eigen risico
Centraal Beheer €5,57 €0,- Bekijk
Aegon €6,17 Bekijk
Ditzo €6,92 Bekijk
Inshared €7,32 Bekijk
Univé €9,12 Bekijk
Hema €9,12 Bekijk